Adıyaman’da kadınlar Türkiye’de yaşanan cinsel istismar olaylarına tepki gösterilerek basın açıklaması yapıldı.

Genç Kuşak Girişimci Kadınlar ve İstihdam Derneği binasında binasında gerçekleştirilen basın açıklamasına Dernek Başkan Birsen Günay, Başkan Yardımcısı Sema Öncel, Gençlik Başkanı Büşra Çetinkaya, Gençlik ve Kadın Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. İlknur Tel ve dernek üyeleri katıldı.

Yaşanan cinsel istismar olaylarına tepki gösteren Günay, “Bugün burada çocuk istismarı ve kadın cinayetleri konusuyla alakalı bu açıklamayı yapıyor olmak bir kadın olarak bu tür olayları tartışmak, konuşmak, üzerine yorum yapmak dahi utanç verici bir durumdur. Bizler bu konulara duyarsız kalırsak gelecekte çocuklarımızın yüzüne nasıl bakacağız, yaşanan bunca rezilliğin hesabını nasıl vereceğiz. Toplum olarak bu haberlerin sıradanlaşmasına izin vermemeli, alışmamalı ses çıkarmaktan vazgeçmemeli ve bu tür olaylara göz yummamalıyız" dedi.

Daha sonra konuşan Gençlik ve Kadın Haklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. İlknur Tel, “ Son zamanlarda ülkemizin gündemi maalesef gerçekleşen çocuk istismarlarıdır. Bu tür yaşadığımız olaylara istismar demek çok basit kalıyor. Bu tür olayların yaşanmamasını istiyoruz. Bunların yaşanmaması için ilk yapacağımız şey hem çocuklarımızı eğitmemizdir" diye konuştu.