Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Ozan Balcı’nın talimatıyla 3 bin Kayapınarlı vatandaşın meslek sahibi olmasının amaçlandığı Kay-Tek projesinin protokolü imzalandı.

Kayapınar Milli Eğitim Müdürlüğü, Halk Eğitim Müdürlüğü ile Mesleki Eğitim ve Küçük Sanayi Destekleme Vakfı (MEKSA) ortaklığı ile gerçekleştirilecek olan projenin imza törenine Kaymakam Dr. Ozan Balcı, Milli Eğitim Müdürü Muhammed Ensari, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Kızıl, MEKSA Başkanı Sertaç Işık ve Kayapınar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik katıldı.

Kaymakam Balcı, imzalanan bu protokol ile ailelerimizin ekonomisini güçlendirmeyi, işsizlik oranını düşürmeyi ve iş dünyasının ihtiyaç duyduğu kalifiye elemanları yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade ederek, Kayapınar Belediyesinin kurslarına katılacak kursiyerlerin ulaşımını sağlayacaklarını ve eğitim için ihtiyaç duyulan tüm malzeme ve ekipmanları karşılayacaklarını belirtti. Balcı, “Kayapınar Belediyesi olarak kent halkının bilgi ve becerilerini artırmak, kentsel bütünleşmeyi sağlamak, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin ihtiyaç duyduğunu iş gücünü yetiştirmek için kursiyerlerimizin ulaşımını sağlıyor ve eğitim için ihtiyaç duyulan tüm malzeme ve ekipmanlarını karşılıyoruz. Böylece yılsonuna kadar 3 bin vatandaşımızın ekonomik hayata kazandırılmasını sağlamış olacağız. Projenin hazırlanmasında ve uygulanmasında emeği geçen Kayapınar Kaymakamlığı ve Kayapınar Belediyesi’nin tüm çalışanlarına teşekkür eder, projenin başta Kayapınarımız olmak üzere tüm Diyarbakır’a ve Diyarbakırlı hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.