Silifke Cumhuriyet Başsavcılığınca 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla adliyede görevli kadın hakim, savcı ve personel ile cezaevinde kadın hükümlülere ve tutuklulara yönelik bir dizi etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Köklü tarafından gül dağıtımı yapıldı. Burada konuşan Başsavcı Köklü, "Başta annelerimiz olmak üzere tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum. Kadın, dünyadaki tüm insanların var olma sebebidir. Kadın bir evlat, bir eş, bir kardeş ama her şeyden önce bir annedir, dolayısıyla kutsal bir varlıktır. Ceza infaz kurumumuzda bulunan kadın hükümlü ve tutuklularımızın da toplumumuzda olduğu gibi bizler için önemi büyüktür. Çünkü kadın her yerde Kadındır. Bu felsefeden yola çıkarak ceza infaz kurumumuzda kalmakta olan kadınlarımızın pozitif ayrımcılık ilkesi de gözetilmek suretiyle her türlü ihtiyaçları özenle ele alınmaktadır. Bu kapsamda Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile koordineli olarak kadınlara yönelik kanserde erken tanı, kendi kendine muayene ve sağlık tarama hizmeti gerçekleştirilecektir. Etkinliğimizin temel amacı da kadının toplumdaki önemi ve değerinin hissettirilmesidir" dedi.

Konuşmalardan sonra kadınlara çiçek dağıtıldı. Ardından ise kadınlar kanser tarama aracında taramadan geçti. Program müzik eşliğinde yapılan eğlencenin ardından sona erdi.