Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, 2012 yılında merkezde yeraltına alınan enerji nakil hatlarından sonra, kenar mahalle ve kalan hatların tamamının, alt yapı çalışmaları sırasında yeraltına alınacağını ve bu projenin yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacağını açıkladı.

Başkan Koca, yağmur kanalları ve kanalizasyon projelerinin tamamlanıp, içme suyu projesinin tamamlanma aşamasında olduğunu belirterek, önümüzdeki aylarda komple alt yapı değişimine başlanacağını söyledi.

Koca,“OEDAŞ bölge direktörümüz Muzaffer Yalçın’ı ziyaret ederek projelerimiz hakkında görüşmelerde bulunduk. Emet Belediyesi olarak alt yapı çalışmaları için projelendirme çalışmalarımızda sona yaklaşırken, diğer yandan enerji nakil hatları, telefon, internet, hatlarının da yeraltına alınması, doğalgaz aboneliği bulunmayan yerlerde abonelik çalışmaları yapılması konusunda gerekli kurumlarla yazışma ve irtibatlarımızı sürdürüyoruz. OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, ilçemizde alt yapı çalışmaları yapılırken enerji hatlarının tamamının yeraltına alınması için gerekli proje çalışmalarının yapıldığını ifade ettiler. Yaklaşık 6 milyon TL’ye mal olacak proje ile yeraltı çalışmalarımız başladığında enerji nakil hatlarının kalanları da yeraltına inecek. OEDAŞ Direktörü Yalçın’a ilgi, alaka ve destekleri için halkımız adına teşekkür ediyorum “dedi.

Belediyece projelendirilen ve İller Bankasından onayı alınan güneş enerjisinden elektrik üretimi projesinin OEDAŞ tarafından çağrı mektubunun çıkarılacağını belirten Başkan Koca,”Belediyemizin kuracağı güneş enerjisi için çağrı mektubu ile bağlantı noktası, hat mesafesi, hattın türü gibi incelemelerden oluşuyor. Bu aşamanda sonra ise GES projesinin OEDAŞ tarafından onaylanmasının ardından yapım sürecine geçilecek” diye konuştu.(EFE)