İYİ Parti Samsun Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Bedri Yaşar, medikal firmalarının devlet hastaneleri ve üniversitelerden alacaklarını tahsil edemediği için iflas eşiğine geldiğini belirtti.

MAĞDURİYET VAR 

Medikal sektörüne hizmet eden iş insanlarının, kamu hastanelerinden 16 ay, üniversite hastanelerinin ise 36 aya varan vadelerde toplam 19 milyar liralık alacağını tahsil edemediğini belirten Yaşar " Medikal sektörünün salgın döneminde canla başla mücadele ettiğini, zor şartlarda üretim yaptığını, korona virüs ile mücadelede de büyük önem taşıdığını  ama buna karşın yaşadıkları mağduriyetten ötürü faaliyetlerini sürdüremez hale geldiğini " söyledi.

ÇARESİZ BIRAKILMAMALI

Sektör yetkililerinin, hammaddelerini döviz karşılığı aldığını , ancak devlet kurumları ile Türk lirası karşılığında sözleşme yaptığına vurgu yapan Yaşar, "Bu durum alınamayan ödemelerdeki mağduriyeti her geçen gün kat be kat artırmaktadır. En çok ihtiyaç duyulan dönemde sektör yetkilileri çaresiz ve iflasın eşiğinde bırakılmamalı. Sektör yetkililerinin bu zor süreçte ayakta kalarak üzerlerine düşen görevleri layıkıyla yerine getirebilmeleri için vadesi geçen kamu ve üniversite alacaklarının feragat olmaksızın ödenmesi hususunda yetkililer gereğini bir an önce yapması gerekiyor" diye konuştu.