Erzurum Defterdarı Fahrettin Palaoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan ve Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Yıldız, Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Yönetim Kurul Üyelerine Vergi Kanunları ile ilgili bilgi verdiler.

Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Şubesi’nin geleneksel hale getirdiği haftalık kahvaltılı toplantılarının bu haftaki konukları Erzurum Defterdarı Fahrettin Palaoğlu, Erzurum Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan ile Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Yıldız oldu. Müstakil Sanayici İşadamları Derneği Erzurum Başkanı Taner Bayır ve yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen Palaoğlu, Aslan ve Yıldız, maliye- vergi konularında bilgilendirme yaptılar.

İl Defterdarı Fahrettin Palaoğlu, Bakanlığımız ilke ve hedefleri doğrultusunda; katılımcı, tarafsız, saydam bir anlayışla çağdaş hizmet standartlarını gerçekleştirdiklerini ifade ederken, defterdarlık olarak vizyonlarının kalkınmış ve çağdaş bir Türkiye için kaynak yaratmada öncü, sürekli gelişmeye açık, şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışı içerisinde, ekip ruhuyla hareket eden, kendisiyle ve vatandaşlarla barışık, çalışanların hizmet vermekten mutluluk duyduğu doğru, güvenilir ve adil bir mali hizmet sunarak sürekli gelişen örnek bir kurum olma yolunda çalıştıklarını söyledi.

Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan ise mükelleflerin borçlarının yapılandırılması, kanunun getirdiği imkanlardan mükelleflerin nasıl yararlanabileceklerini ayrıca, mükelleflere tanınmış olan imkanlardan nasıl faydalanabileceklerini anlattı.

Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Yıldız’da mükelleflerin denetim sistemini anlattı. Yıldız, denetimlerin mükellefler arasında hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin yapıldığını belirterek, “Zaten bizlerin müdahale etme imkanı yok. Sistem otomatikmen denetlenecek olan mükellefleri listesini çıkarıyor. Bizlerde sisteme göre hareket ediyoruz” dedi.

Erzurum Şube Başkanı Taner Bayır’da vizyonun genelde “Sivil Toplum Kuruluşu”, özelde “Sanayici ve İşadamları Derneği” olarak, hakkın ve hukukun, barışın ve güvenin, adâletin ve fırsat eşitliğinin, refahın ve mutluluğun, serbest rekabete dayalı ekonomik sistemin sağlandığı; tarihe ve topluma mal olmuş yerel ve evrensel değerlerin korunup, gözetildiği; kendi içinde bütün, bölgesinde etkin, dünyada saygın bir Türkiye oluşturma mücadelesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.

Bayır, Defterdar Fahrettin Palaoğlu, Vergi Dairesi Başkanı Ergün Aslan ve Küçük ve Orta Ölçekli Mükellefler Grup Başkanı Ömer Yıldız’a katılımlarından ve özellikle de yaptıkları bilgilendirmeden dolayı teşekkür etti.