Iğdır'da yaşayan bir hayvansever, zabıta ekiplerinin bir sokak köpeğini iğneyle vurduğunu, canlı haldeyken çöp kamyonuna atıp preslediğini öne sürdü. 

HAYVANSEVER TEPKİSİ 
İddialara göre köpek katliamı 22 Nisan günü meydana geldi. Iğdır'da yaşayan bir hayvansever, sokakta bulup aylarca baktığı köpeğini zabıta ekiplerinin iğneyle vurduğunu, daha sonra baygın halde iken köpeği çöp arabasına atıp, canlı canlı preslediklerini iddia etti. Iğdırlı hayvanseverin durumu İstanbul'da yaşayan hayvan hakları savunucusu arkadaşı Arzu Ruhi ile paylaşması üzerine Ruhi, sosyal medyada imza kampanyası başlattı. "change. org" adlı internet sitesinde açılan kampanyaya, 15 günde 20 binin üzerinde kişi imza atarak destek oldu. Hayvanseverler, HDP'li Iğdır Belediyesi'ne de mesaj göndererek, "Madem ezilenlerin partisisiniz, madem seçim bildirgenizde hayvan hakları dahi var, o zaman gösterin bize ezilenlere verdiğiniz değeri" yazarak, suçluların bulunmasını istedi. 

'ELİNDE GÖRÜNTÜ OLAN GÖNDERSİN'
Iğdır Belediyesi iddialarla ilgili inceleme başlatırken, Iğdır Belediye Başkan Yardımcısı Aynur Timur, "Ancak iddialarla ilgili henüz herhangi bir görüntüye rastlanmadı. Elinde görüntü olan varsa belediyemize müracaat edebilir" dedi. Belediye, gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabından da bir açıklama yaptı.