Amerikan Washington Post Gazetesi'nin haberine göre, toplantı organizasyonunda bulunan 2 yetkiliden alınan bilgilerde toplantının Salı günü yerel saatle 16:00'da yapılacağı bildirildi. Haberde, toplantı davetiyesinin bir kopyasına da ulaşıldığı iddia edilirken, davetiyede 'Başkan Donald Trump adına... Türkiye hakkında' ibaresinin yazılı olduğu belirtildi. 

"NE YAPABİLECEĞİMİZE BAKIYORUZ"

ABD Başkanı Trump, Türkiye konusunda dün yaptığı son açıklamasında, Barack Obama yönetiminin Türkiye ile ilgili hatalarına vurgu yaparak, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Birçok bakımdan çok zor bir durum. Türkiye bağlamında önceki yönetim çok büyük hatalar yaptı ve bu çok kötü. Dolayısıyla şu anda (yaptırımlar konusuna) buna bakıyoruz, ne yapabileceğimize bakıyoruz. Henüz (kararımızı) açıklamadık."

Trump, bu açıklamasından kısa süre önce de "Türkiye'ye yaptırım getirecek misiniz?" şeklindeki bir soruya, "Hayır. Şu anda buna bakmıyoruz." yanıtını vermişti.

F-35 zora girmişti

Önceki gün Beyaz Saray ve Pantagon'dan yapılan açıklamalarda ise S-400 alımı nedeniyle Türkiye'nin F-35 projesinin parçası olamayacağı ancak ABD'nin Türkiye'nin stratejik ilişkisine halen daha çok değer verdiği aktarılmıştı.