Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın açıklamalarına rağmen '20 Ocak Anıtı'nın Millet bahçesine yapılmamasının ardından Yılport Samsunspor A.Ş. Başkanı Yüksel Yıldırım, anıtı Samsunspor Kulübü Derneği olarak 19 Mayıs Stadyumu'nun önüne kendilerinin yapacağını söylemişti. Yıldırım'ın hemen ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in yaptığı açıklamalar ise kafaları karıştırdı. 

Samsunspor 20 Ocak Anıtı’nın Millet Bahçesi'ne yapılması ile ilgili 4 ay önce meclis kararı aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, çalışmaların başladığını açıkladı. Başkan Demir, 19 metre 19 santim olacak anıtın 2020 sonuna kadar Millet Bahçesi'nde ayrılan yere yapılacağını söyledi.  

Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım’ın konu ile ilgili yaptı paylaşımın sorulması üzerine Başkan Mustafa Demir, “Ben kimsenin açıklamasına bakmam. Ben belediyemizin yapacağı işi anlatıyorum. Samsun’a yakışır bir Samsunspor 20 Ocak Anıtı’nı Millet Bahçesi'nde belirlenen yere yapacağız” dedi.