Samsun Medya Grubu' bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, hayvanlara verilen değerin yeterli olup olmadığı konusundaki görüşlerini dile getirdi.

İşte alınan yanıtlar: 

YETERLİ DEĞİL

Regaip BORA: Hayvanlara verilen değer asla yeterli değil. Çünkü insan bir hevesle aldığı hayvanı sokağa bırakıyor. Eve alışan hayvanda sokakta yaşayamıyor. Bu yüzden vatandaş öncelikle elini vicdanına koymalı ondan sonra hayvan almalıdır.

TEŞVİK EDİLMELİ

Celal SARAR: Genel olarak hayvanlara verilen değeri yeterli bulmuyorum. Ama oluyor ki bazen çok abartılıyor. İnsanlara verilmeyen değer hayvana veriliyor. Sokak hayvanları için de barınakların daha çok kurulması, bu duruma da belediyenin önderlik etmesi veya büyük şirketlerin öncülük edip kurumları teşvik etmesi gerektiğini düşünüyorum.

SEVGİ YOK

Mehmet ERTENLİ:Ülkemizde hayvanların asla değeri yok. Çünkü insanların hayvan sevgisi yok. Bu yüzden imkanlar doğrultusunda ebeveynlerin çocuklarına kedi veya köpek alıp hayvan sevgisi aşılaması gerekir. Böylelikle hayvan sevgisi aşılanmış olur. 

DEĞER VERSİNLER

Alican KAYHAN: Dünyada kesinlikle hayvanlar dahil hiçbir şeye değer verdiğimizi düşünmüyorum. Çünkü hayvanlar alemi sadece kedi ve köpekten ibaret değil. Petshoplardan hayvan alan vatandaşlar için bir sakınca görmüyorum. Yeter ki aldıkları hayvana gereken önemi ve değeri versinler. 

SAYI ARTSIN

Cemile EDİZ: Hayvanlara yapılan zararı ekranlarda gördükçe üzülüyorum. Bu nedenle onlara verilen değeri yeterli bulmuyorum. Bunun için barınakların çoğaltılması lazım. İnsanlar keyif için hayvan almamalı. 

VATANDAŞ VERİYOR    

Remzi KANBOLAT: Hayvanların hepsi sokakta sahipsiz bir şekilde geziyor. Vatandaş suyunu yemeğini veriyor ama bunlar yeterli değil. Bunun için kurum ve kuruluşların hayvanlarla yakından ilgilenmesi ve sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum. 

ÜZÜLÜYORUM    

Hamza ABANOZ: Sokakta hayvanların aç, yaralı ve susuz olduğuna şahit oluyorum. Bunları gördükçe hayvanlara asla değer verilmediğini görüyor ve kahroluyorum. Kurumların bu duruma el atması gerektiğini düşünüyorum. 

BİLİNÇLENİLMELİ

Ülkü SARI: Sokaklarda sahipsiz çok hayvan olduğunu görüyorum. Mahalledeki vatandaşlar suyunu ve mamasını veriyor ama bu tabi ki de yeterli değil. Bu durumun açıklığa kavuşabilmesi için çocukluktan hayvan sevgisinin aşılanması, devletin biraz daha ön ayak olması ve insanları bilgilendirmesi gerektiğini düşünüyorum. 

İYİ ŞARTLARI OLSUN

Kenan SARI: Doğru olan hayvanların kendi doğal ortamında yaşaması. Bunun için Avrupa ülkelerinde hayvanlara yönelik yapılan çalışmaları incelememiz gerekiyor. Hayvanlara sadece sokak başlarında mama vermekle olay bitmiyor. 

ONLAR HEDİYE DEĞİL

Uğur KORKMAZ: Hayvanlara verilen değer maalesef yeterli değil. Yeteri kadar barınak olmadığı için hayvanların çoğu başıboş geziyor. İnsanlar birbirini sevdiğini düşündüğü kişilere hayvan satın alıyorlar ve sıkıldıktan sonra her hangi bir yere bırakıyorlar. Bu yüzden insanların bilinçli olup hayvanları hediye gibi görmemeleri gerekiyor. 

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN