23 Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 98. yılı Aliağa Belediyesi tarafından dört günlük muhteşem organizasyon ve konserlerle kutlanacak. 23 Nisan Pazartesi günü ise Aliağa Kaymakamlığı tarafından öğretmen, öğrenci ve tüm daire amirlerinin katılacağı resmi tören gerçekleştirilecek.

Aliağa Belediyesi’nin hazırladığı 23 Nisan Uluslararası Aliağa Çocuk Festivali 20 Nisan Cuma günü açılış korteji ile başlayacak. Aliağa Belediyesi gösteri gruplarının da katılacağı kortej saat 18.00’de Enka Spor Salonu önünden başlayacak ve İstiklal Caddesi güzergahı sonrası Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanında son bulacak.

Aliağa Belediyesi’nin 20-21-22-23 Nisan tarihlerinde gerçekleştireceği ve Bosna Hersek ile Makedonya’dan misafir ülke çocuklarının da katılacağı kutlama etkinlikleri Aliağa’nın Helvacı ve Yeni Şakran mahallelerini de kapsayacak.

Derya Uluğ Ve Tuğba Yurt hayranlarıyla buluşacak

Pop müziğinin sevilen isimleri Derya Uluğ ve Tuğba Yurt, etkinlikler kapsamında Aliağa’da sahne alacak. Aliağa’da hayranları ile buluşacak olan genç sanatçılar, 23 Nisan coşkusunu zirveye taşıyacak. Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek konserlerde Derya Uluğ 22 Nisan Pazar günü saat 21.00’de, Tuğba Yurt ise 23 Nisan Pazartesi günü saat 21.00’de sahne alacak.

Etkinlikler hafta boyunca sürecek

23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde her okul kendi bünyesinde kutlama programı düzenleyecek. Okullar hafta boyunca günün anlam ve önemine uygun okul gazetesi, sergi, yarışma gibi etkinlikler düzenleyecek.