Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde eşi Erol ve oğlu Abdullah Olçok’u şehit veren Nihal Olçok, Pervari ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

Pervari İMKB Lisesinde düzenlen programa, Pervari Kaymakamı Hakan Şeker, Belediye Başkanı Tayyar Özcan, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sıddık Çakan, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan programda öğrencilere hitap eden Nihal Olçok, 15 Temmuz sürecinde ve sonrasında yaşananları anlatarak, gençlerden çok ümitli olduğu vurguladı. 15 Temmuzların bir daha yaşanmaması için toplumun tüm kesimlerine büyük görevler düştüğünü belirten Olçok, “15 Temmuz’dan sonra benim hayatımdan bir Abdullah gitti ama binlerce genç Abdullah geldi" dedi.

Abdullah’ın avukat olmasını istediğini ancak mesleğin kendisine nasip olduğunu aktaran Olçok, bir üniversitenin hukuk bölümünü okuduğunu, mezun olduktan sonra oğlu ve tüm şehitlerin davalarına bakmayı istediğini söyledi. Olçok, program sonrası Pervari Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve internet üzerinden yayın yapan ‘Radyo Pervari’nin canlı yayın konuğu oldu. Pervari kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret eden Olçok, Kaymakam Şeker’den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Olçok, Pervari ilçesinde bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade etti.