Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Demirciler Mahallesi’nde bulunan Palmiye Sitesini ziyaret ederek site sakinleri ile sohbet etti.

Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin ve Daire Müdürleri hazır bulunduğu ziyaretlerde Site sakinlerinin talep ve önerilerinin konuşuldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Cemal Akın Bartın halkının huzuru ve memnuniyeti için verdikleri hizmetlerde vatandaşla istişare etmenin önemine vurgu yaparak her zaman halkın emrine amade olduğunu söyledi. Akın açıklamasında “Bartın Belediyesi olarak göreve başladığımız 2009 yılından itibaren büyük projelere imza attık. 28 Haziran 2012’de başlatılan doğalgaz çalışmaları neredeyse tamamlanmak üzere. 22 binden fazla vatandaşımızın abonelik almış durumda. Hava kirliliği büyük ölçüde azaldı" dedi.

Dallıca Mevkii’nde Bartın Kanalizasyon Atıksu Arıtma Tesisi’nin yapımının tamamlandığını belirten Akın, "Arıtma Tesisi işletmeye alındı. Yüzde 85’i Avrupa Birliği hibesi, yüzde 6’sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hibesi, yüzde 9’u Bartın Belediyesi bütçesi ile yapılan arıtma tesisinin işletmeye alınması ile Bartın Irmağı, her gün akan 3 bin ton kanalizasyondan kurtarıldı. Proje kapsamında mücavir alanımız İnkumu’nda Atıksu Arıtma ve Derin Deniz Deşarjı yapıldı. Su şebekesi yenilendi. 36 sokakta kanalizasyon, elektrik, telefon, yağmur suyu hatları yenilendi. 2017 yılında İnkumu Yenimahalle çevre düzenlemesi çalışmalarımızı tamamladık. Bu sene ise benzer çalışmayı İnkumu İskele Mahallesi’nde gerçekleştiriyoruz" diye konuştu.

2011 yılında Çayır Köyü’nde tespit edilen alternatif su hattını Bartın’a kazandırdıklarını söyleyen Akın, "Günde 13 bin ton civarında ilave su sağlayan alternatif su ile çok büyük bir sorun olmadığı sürece su ile ilgili bir orun yaşamıyoruz. Yalı Sevgi Parkı, Bartın Belediyesi 140. Yıl Parkı, Karaçay Piknik Alanı, Gazhane Kültür Parkı, Bartın Kent Müzesi gibi sosyal alanların oluşturulması ile ilgili birçok projeyi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunduk. Bu çalışmalarının yanı sıra göreve başladığımız tarihten itibaren 400 km’den fazla yol, 600 km’den fazla kaldırım yapıldı. İlimiz her geçen gün büyümekte. Bu da Bartın Belediyesi olarak sorumluluğumuzun artması anlamına geliyor. Sıkıntıları gidip görmeden bizzat vatandaştan dinlemeden bilme ve çözme şansımız olmadığı bilinciyle sürekli mahalle ziyaretleri yapıyoruz. Bu ziyaretlerde vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerini dinliyoruz. Bartın Belediyesi olarak vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına her zaman kısa sürede koşmaya ve çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu her zaman böyle olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.