Bilecik 1. Amatör Lig 2017-2018 futbol sezonu 17’inci hafta mücadelesinde Bilecikspor, Osmaneli deplasmanında zor da olsa kazanması bildi.

Osmaneli Sentetik sahada oynanan Bilecik 1. Amatör Lig 117’inci haftanın açılış müsabakasında Bilecikspor, deplasmanda Osmaneli Gençlerbirliği Spor’u 2-1 yenerek, yolunan devam etti. Maça atak bir futbolla başlayan Bilecikspor maçın 22’inci dakikasında Ahmet Çağın ile bulduğu golle durumu 1-0’a getirdi. Bu golden sonra yakaladığı atakları gole çeviremeyen Bilecikspor, maçın 42’inci dakikasında kalesinde gelişen bir atak sonrası Tolga Burulday rakibine yaptığı kontrolsüz faulle hakem penaltı noktasını göstersi. Bu penaltı sonra hakeme yoğun itiraz eden Bileciksporlu oyuncu Tolga Burulday hakemi kararından vazgeçiremedi. Topun başına geçen Eren Karslı topu ağlara göndererek durumu 1-1’e getirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarınında skoru oldu. Maçın ikinci yarısında atak bir oyun sergileyen Bilecikspor, ev sahibinin oyunu yavaşlatmasına izin vermedi. Maçın 81’inci dakikasında Hakan Dönmez, Bilecikspor’un 2’inci golünün atarak durumu 2-1’e getirdi. Bu gol sonrası karşılıklı bulunan ataklar sonuçsuz kalırken, Bilecikspor zorlu Osmaneli deplasmanında zorda olma kazanması bildi. Bilecikspor aldığı bu galibiyet sonrası puanını 43’e çıkarırken, 1 maçı eksik grup lideri 1308 Osmaneli Belediye Spor ile aradaki puan farkını 2’ye indirdi. Osmaneli Gençlerbirliği Spor ise; 21 puanla kaldı.

"Kazanması bildik"

Maç sonu maçı değerlendiren Bilecikspor Antrenörü Hasan Kol, Osmaneli deplasmanının zor geçeceğini bildiklerini anlatarak, "Osmaneli Gençlerbirliği Spor bize karşı farklı bir motivasyon ile maçlarına çıkıyor. Geçen sene bunu yaşadık, bu senede gördük. Maçı ilk yarıda rakip sahaya yıkarak bir çok pozisyon bulduk. Bu pozisyonları değerlendiremeyince ilk yarı 1-1 sona erdi. İkinci yarı devamlı yerde yatan bir Osmaneli Gençlerbirliği Spor vardı. Oyunu soğutmak istediler, ama 81’inci dakikada Hakan Dönmez durumu 2-1’e getirdik. Maçı zorda olsa kazanması bildik. Şimdi önümüzde 1299 Bilecik Kulübü maçı var. Bu maçı da kazanarak rakibimiz 1308 Osmaneli Belediye Spor puan kaybetmesi bekleyeceğiz" dedi.