Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, sanat atölyelerinde eğitim gören resim atölyesi öğrencilerini ziyaret etti. Resim kursunda öğrenciler tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Tollu, açılan atölyelerin meyvesini almaya başladıklarını söyledi.

Resim öğretmeni İrfan Şener yönetimindeki resim atölyesi öğrencilerinin yağlı boya ve karakalem resim çalışmalarını yerinde inceleyen Tollu, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaptıkları tüm hizmetleri Erdemli’nin sanatsal açıdan ilerlemesi ve gelişmesi için yaptıklarını belirten Tollu, “Yapılan hizmetlerin, verilen emeğin semeresini görmeye başladık. Kurslarımızda eğitim gören çocuklarımız yeteneklerini geliştiriyor, sanatla tanışıyor. Çocuklarımızın gayreti ve öğrenme arzusu, kurslarımızda harcanan emeğin boşa gitmediğinin bir kanıtıdır” dedi.

Tollu, belediyeciliğin sadece yol, su, asfalt gibi fiziki hizmetlerden ibaret olmadığını, Erdemli’de ilk defa sosyal belediyeciliğin kendi dönemlerinde hayata geçirildiğini kaydederek, bu tür sanatsal kurs ve çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Başkan Tollu, resim, tiyatro ve çağdaş halk danslarıyla başlayan kursların, fotoğrafçılık, sinema-kısa film, yazarlık, müzik, tenis ve yabancı dil kurslarıyla devam edeceğini bildirdi.

Erdemli’nin kültür ve sanat şehri olarak anılması adına her türlü yeniliği ve ayrıntıyı inceleyerek faydalı bulduklarını hayata geçirdiklerini ifade eden Tollu, "Sunduğumuz kurs hizmetleriyle vatandaşlarımızın ufkunu açıyoruz. Açtığımız kurslara katılan öğrencilerimiz hem vakitlerini boşa geçirmiyor hem de hayatlarının ileriki dönemlerinde karşılaşabilecekleri yetenek sınavlarına bir nebze kendilerini hazır hissediyorlar. Kıyıda köşede kalmış yetenekleri gün yüzüne çıkarıyoruz. İnsanlara hizmet etmek çok güzel. Biz yaptığımız bütün hizmetleri büyük bir arzu ve heyecanla yapıyoruz. Semeresini aldıkça da gururlanıyoruz. Kültür Merkezi projemizin hayata geçmesiyle sanatsal ve kültürel hizmetlerimiz hız kazandı daha da hızlanarak devam edecek" diye konuştu.

Ziyarette kursiyer çocuklarla tek tek selamlaşan ve onlarla yakından ilgilenen Tollu, öğrencileri tebrik ederek başarılar diledi.