Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’nın yeni yerleşim yeri Sarıçam’da belediye olarak çalışmalara devam ettiklerini, yılsonuna kadar da söz verdikleri tüm çalışmaları bitireceklerini söyledi.

Adana İnşaat Fuarı’ndaki Sarıçam Platformu standını ziyaret eden Başkan Sözlü, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sarıçam ile ilgili tüm gelişmeleri takip ettiğini ifade eden Başkan Sözlü, “Sarıçam’ın her zaman bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var. Bu nedenle göreve geldikten sonra Sarıçam’a hep pozitif bir gözle baktım” dedi.

Sarıçam’da belediye olarak sürdürdükleri çalışmalar hakkında da bilgi veren Başkan Sözlü, “Devlet Bahçeli Köprüsü açıkladığımız zamanda bitecek. İlim Yolu Bulvarı’nda çalışmalar devam ediyor. Bittiğinde Sarıçam’dan hem Yüreğir hem de otobana geçişte büyük bir kolaylık sağlanacak. Bunun yanında ulaşımı rahatlatacak diğer bulvar çalışmalarına da devam ediyoruz. ASKİ olarak da ihalelerimizi tamamlayarak altyapı çalışmalarına başladık. Ekiplerimiz büyük bir hızla altyapı çalışmalarına devam ediyor. Sene sonunda sorun olmayacak şekilde çalışmaları sürdürüyoruz” diye konuştu.

Sarıçam Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Taner Talaş da, Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’nün göreve geldiğinden bu yana Sarıçam’a her zaman pozitif bakış açısı içerisinde olduğunun altını çizdi. ASKİ Genel Müdürlüğü ve belediyeye bağlı tüm kuruluşların yeni yerleşim yeri olan Sarıçam ile ilgili ellerinden geleni yaptığını vurgulayan Talaş, “Büyükşehir belediyemiz son olarak öğrenci kardeşlerimiz ve vatandaşlarımızın bölgeye ulaşımında sorun yaşamaması için bölgeye ek otobüs seferleri tahsis ederek sıkıntıları gidermiştir. Başkanımıza bölgemize gösterdiği ilgi ve ihtimam için teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Sarıçam Platformu olarak önümüzdeki süreçte Sarıçam’ın sorunları ve Sarıçam’a katma değer sağlayacak tüm çalışmaları yakından takip edeceklerinin altını çizen Talaş, platform olarak bundan sonra da değişik etkinliklerle Sarıçam’ı tanıtma çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.