Rize'nin Çayeli İlçesi'nde bağlı Sabuncular Mahallesi'nde oturan Onur Günaydın arkadaşlarıyla iddiaya girerek ATV üretti.

Babasından kalan eski atölyede 3 tekerlekli ATV yapan Günaydın'ın aracın ön takımlarının olmaması nedeniyle yolda durmamasından şikayetçi. İnşaat demirlerini kullarak aracı yapan Günaydın, ön tekerleri el arbası lastiğinden, arkadaki tekeri ise motosiklet lastiğinden yaptı.

Görenlerin sen manyaksın dediğini ifade eden Onur Günaydın "Onur Günaydın, bu iddia ile başladı yapamazsın dediler ben yaparım dedim. İmkan olursa daha güzel şeyler yaparız. Bu işlerden az çok anlıyoruz. Babamızın dükkanı boş duruyordu, dedik toplayalım malzemelerimizi yapalım, yaptık da. Görenler 'Manyaksın sen' diyor, fotoğrafını çekiyor, güzel olduğunu söylüyor. Asfaltta saatte 70- 80 km hızla ulaşabiliyor ama ön takım olmadığı için yolda tutamıyorsun. El yapımı olduğu için rot ayarı yok. Sağa sola yalpalayarak gidiyor sıkıntı oluyor" dedi.

Köy yollarında kendi yaptığı ATV'yi kullandığını belirten Günaydın "Şahsi arabam yanımda olmadığında bunu köy yollarında kullanıyorum. 8-12'lik inşaat demiri kullandık. Onları parayla satın aldık, yarısını hurdadan topladık. Parça parça topladık mesela arka lastiği motosiklet lastiği, ön tarafı el arabası lastiği, freni motosiklet lastiği böyle parça parça topladık yapmayı başardık. Motoru jeneratör motoru 7 beygirlik bir güç üretiyor. Normalde manuel çalışma sistemi olması lazım ama biz onu bulamadık ip bağladık ipi çektik mi gitmeye başlıyor, bindin bindin binemedin gitti" diye konuştu.