Toroslar EDAŞ’ın, Mersin’in Tarsus ilçesinde gerçekleştirdiği şebeke altyapı yatırımlarına devam ettiği bildirildi.

Toroslar EDAŞ’tan yapılan açıklamaya göre, Tarsus ilçesinde sürdürülebilir ve kaliteli enerji arzının sağlanması hedefi doğrultusunda çalışmalar sürüyor. Bu hedef doğrultusunda şebeke genişleme, yenileme ve iyileştirme yönünde operasyonlar ve yatırımlar da devam ediyor.

2017 yılında gerçekleştirilen yatırımlar çerçevesinde bugüne kadar 121 mahallede iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi. 297 kilometre uzunluğundaki enerji nakil hattı üzerinde yer alan bin adet trafodan 165 adedine bakımı yapılarak, 11 adet yeni trafo eklendi. 3 bin 316 adet direk yenilendi ve 5 bin 22 adet aydınlatma lambasının bakımı yapıldı.

Elektrik kesintilerinden daha az müşterinin etkilenmesi ve arızalara hızlı müdahale için de 245 rölede koordinasyon çalışması gerçekleştirilip, 4 adet dağıtım binasında uzaktan besleme sistemi devreye alındı. Ayrıca kuşların, göç yolları üzerinde bulunan iletkenlere çarparak telef olmalarını önlemek amacıyla, göç güzergahı üzerinde bulunan direklerde izolasyon malzemeleri montajı yapıldı.

Tarsus merkezinin hızla gelişen yapısı içinde yeni trafo binaları yapılırken, yatırımlar hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Yeni yapılaşmaların olduğu veya kentsel dönüşüm projelerinin hayata geçirildiği noktalarda, yeraltı kablolu trafo tesisleri yapılarak tedarik sürekliliği sağlanıyor. Bu bağlamda özellikle şehrin gelişen kısımlarındaki Ergenekon, Kırklarsırtı, 82 Evler, Ferahim Şalvuz, Şehitler Tepesi, Barbaros, Girne, Anıt, Kavaklı ve Altaylılar mahallelerinde artan enerji taleplerinin karşılanması amacıyla ilave trafo tesisleri ve dağıtım şebekesi yapıldı.

Bölgede ayrıca devam eden projelerle ilgili çalışmalar da planlanırken, Çukurova Havaalanı ve Maden Sanatkarları Odası işyerlerinin beslenmesi için trafo tesisleri ve elektrik şebekesi yapımı da yatırım planlarına alındı.