AK Parti Niğde İl Başkanlığı tarafından ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ Forumu düzenledi.

İki oturumlu gerçekleşen ‘Şehirlerin Ekonomik Beklentileri’ Forumu toplantısı ilk olarak Ak Parti yöneticilerine yönelik Prof. Dr. Başaran Öztürk Moderatörlüğünde yapıldı.

Ak Parti Niğde İl başkanı Mahut Peşin, AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Şehirlerin Ekonomik Beklentileri adı altında Türkiye çapında programlar düzenlendiğini söyledi.

Şehirlerin Ekonomik Beklentileri toplantılarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Peşin, "İlimizin gelişmesi için ne gibi çalışmalar yapmamız gerektiği konusunda değerli fikirlere başvurarak ve buradan çıkacak sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımıza iletilerek hayata geçirilmesi için çalışmalar başlayacak. Bizi diğer partilerden ayıran en büyük özelliğimiz, halkın beklentilerine göre şekillendirip, uygulayan bir parti olmamız. 15 senedir benimsediğimiz bu yaklaşım, başarılarımızın altında yatan en önemli faktörlerden biri. Önümüzdeki süreçte de bu yaklaşıma sıkı sıkıya bağlı olacağımızı, bu çalışma kapsamında bir kez daha dile getirmek istiyorum. Şehirlerin ekonomik beklentilerinin karşılanacağı bu çalışma Türkiye ekonomisine , yüksek, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyüme hedeflerine ulaşmasında, küresel ekonomiler arasında bir üst lige taşımasında kaldıraç rolü üstlenecektir. Özellikle havalimanı, hızlı tren, kimya ihtisas OSB, askeri fabrikanın kapasitesinin arttırılması, enerji ihtisas OSB, devlet hastanesine ilave binaların yapılması, şehir stadyumu gibi bir çok konu üzerinde durum analizi yaparak hepsi ile ilgili bilgi formları hazırladık. Bundan muradımız, ilimizin ilgili aktörleri ile bakanlıklara topluca çıkarma yaparak LOBİ faaliyetini ve birlikte hareket etme duygusunu geliştirmektir” diye konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğu ise, “Türkiye bildiğiniz gibi 2002’den beri Ak Parti iktidarları döneminde 3,5 kat zenginledi ve gelişti şimdi yeni bir atılım dönemi başlatıyoruz. Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemi ile yeni bir atılım başlatıyoruz. Bu atılımı yaparken bunun alt yapısını sağlam yapmak için bu toplantıları düzenliyoruz. Türkiye bir yandan terörle mücadele ederken bir taraftan ise 2023 hedeflerini yakalamak için büyük atılımlar gerçekleştiriyor terörle mücadele yaklaşık 40 yıldır Türkiye’nin gündeminde ve şu anda bununla topyekün mücadele ediyoruz. Bunun yanında şehitlerimiz var. Zor bir coğrafyadayız. Buradan bütün şehitlerimize Allahtan rahmet kalanlar baş sağlığı diliyoruz. Bu yapılan operasyonlar Türkiye’nin geleceği için bekası için çok önemli bu operasyonlardır. Türkiye mecbur kaldığı için yapılıyor sınırlarımızı korumak yine geleceğimizi garanti altına almak için yapılıyor ve karalılıkla yapılıyor ve temizlenene kadar da devam edecektir. Allah ordumuzu muzaffer eylesin” dedi.

Toplantının sonucunu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacağını ifade AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman da, "Biz ekonomi ile ilgili konular için buradayız. Sayın cumhurbaşkanımızın talimatı ile başkanımız sayın Cevdet Yılmaz’ın hazırladığı bir proje bu proje aynı anda 81 ilde gerçekleştiriliyor. Bildiğiniz üzere Ak Parti uzun yıllardır hükümette ve iktidarda ekonomi siyasi politik vs bir gösterdiği başarıdan dolayı bu günlere geldi. Bu proje de teşkilat mensuplarımızla birlikte olacağız daha sonra sivil toplum örgütleri iş adamları ve akademisyenlerle birlikte olacağız. Yine bunların sonun da direk Niğde sokaklarında ve caddelerinde Niğde halkıyla sonuçlar doğrultusunda bunlar incelenecek ve bunun sonucunda illerin ekonomik sorunları masaya yatırılarak çözümleri tartışılacak ve çözümleri yapılacak” şeklinde konuştu.

Ak Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Fatma Salman, Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, ilçe ve belde belediye başkanları, il genel meclis üyeleri ve parti yöneticileri katıldı.