İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce 15 Ocak-14 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 9 çocuğun ailesine ve 18 yaşından büyük 65 şahsa işlem yapıldı.

Kayseri Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada geleceğin teminatı olan eğitim çağındaki çocuk ve gençlerin güvenli ve huzurlu bir ortamda yetiştirilmeleri, muhtemel şiddet olayları ile diğer zararlı alışkanlıklardan korunmalarının büyük önem arz ettiği bildirildi. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğünce son 1 ayda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi. Ana caddelerde, kavşaklarda ve halkın yoğun olarak bulunduğu yerlerde mendil satan, araba camı silerek dilencilik yapan, yayaları ve sürücüleri taciz ederek para vermeye zorlayan, tartıcılık yapan ve kağıt toplayan çocuklara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde tespit edilen 9 çocuğun ailesine, Türk Ceza Kanununun 233. maddesinde belirtilen ’Aile Hukukundan Kaynaklanan Yükümlülüğün’ ihlali suçundan 29 şahsa Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapıldı. Ayrıca 18 yaşından büyük 65 şahıs da Kabahatler Kanunun ilgili maddesinden işlem yapılmak üzere Zabıta Müdürlüğüne teslim edildi. Çocukların geleceğini teminat altına almak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak, eğitimlerini devam ettirmek için kamuoyunu rahatsız eden dilenciliği önleme çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Açıklamada ayrıca vatandaşların mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması amacıyla ülke genelinde 5 Şubat ile 14 Şubat tarihlerinde ’Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması’ adı altında il genelinde bulunan okul önleri ve çevreleri, okul çevrelerindeki park, bahçe, metruk binalar, alkol ve tütün satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddia ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları vb. yerlerde 05/02/2018 18:00-22:00 saatleri arasında üniversite kampüsleri dışında bulunan öğrenci yurtları ve yakın çevrelerinde faaliyet gösteren umuma açık yerlerde uygulama yapıldı. 627 personelin katılımıyla yapılan uygulamada; 4 bin 87 kişi sorgulandı, aranması olan 1 kişi yakalandı, 4 şahsa adli/idari işlem yapıldı, 587 okul servis aracı/sivil araç denetlendi, 1 araca cezai işlem uygulandı. 669 umuma açık işyeri/park bahçe/metruk bina kontrol edildi. 6 işyerine işlem yapıldı. Her iki tarihte yapılan uygulamada 50 paket kaçak sigara, 47 kilo kıyılmış tütün, 15 bin 140 adet sigara sarma kağıdına el konuldu.

Öğrenci ve öğretmenlerin huzur ve güvenliğinin sağlanması amacıyla denetim kontrollerinin de sürekli olarak devam ettiği bildirilirken, Çocuk Şube Müdürlüğünde görevli Sosyal Çalışmacı tarafından 13/02/2018 Salı günü müdürlük ek hizmet binasında bulunan Şehit Polis Memuru Ahmet Geben Eğitim Salonunda İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli 50 bekar personele yönelik ’Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri’ konusunda eğitim düzenlendiği belirtildi.