Cuma günü, CHP'nin Yalova Milletvekili Muharrem İnce, partisinin 'cumhurbaşkanı adayı' olarak açıklandı. Samsun Canlı Haber TV ekibi, 'Seçime Doğru' röportajları kapsamında CHP’li Muharrem İnce’nin adaylığıyla ilgili Samsunluların görüşlerini aldı. İşte Samsunluların Muharrem İnce yorumu: 

BARİZ BİR OY YÜKSELMESİ OLACAKTIR
Burhan ALAGÖZ: Bence çok iyi oldu. Çok güvendiğim bir insan. Dürüst ve dediğim dedik bir kişiliği var. Onun Cumhurbaşkanı olmasını isterim. İYİ Parti’yle bir kalırsa, İYİ Parti’yi de desteklerim. Muharrem İnce’yle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’nin oyları yükselecektir. Çok geç alınmış bir karar olarak düşünüyorum. Bu kararı daha önceden vermeleri gerekiyordu. Bariz bir oy yükselmesi olacaktır. 

BİR ŞEY DEĞİŞMEZ
Burak ŞAHİNKAYA: Kılıçdaroğlu’ndan çok daha iyi olacağına inanıyorum. Normalde Cumhuriyet Halk Partisi’yle bağlantısı olmayan bir insanım. Pek bir şey değişeceğini sanmıyorum. 2’nci tura giderlerse Recep Tayyip Erdoğan alır diye düşünüyorum. Meral Akşener ile gidecek olurlarsa, Meral Akşener’in alacağını düşünüyorum. Meral Akşener’i destekliyorum ve kazanacağına inanıyorum.  

KAZANAMASA BİLE ESKİ İMAJINA DÖNER
Yakup ÇAKIRSOY: İsabetli bir karar olduğunu düşünüyorum. Oyları yükselecektir. Bunun tek sebebi de Muharrem İnce olacaktır. Bir ihtimal Cumhurbaşkanı olma şansı var. Kesin olacak diyemeyiz fakat yine de bir ihtimal var. Kazanamasa bile eski imajına dönebilir.

DEĞİŞİM İYİ OLUR
Lale ÖZTÜRK: Artık bir değişim vakti geldiğini düşünüyorum. Yeni fikirleri de denemek lazım. Uzun zamandır iktidar da olan bir parti var. Değişim iyi olabilir fakat iyi olacağına inandığımız bir değişim olmak zorunda. Ortalık şu anda pek iyi durumda değil. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. İyisini yapacağız derken işi daha da yokuşa sürmememiz gerek. Herhangi bir taraf tutmuyorum fakat en iyi partinin gelmesi tek temennimiz. 

GEÇ KALINMIŞ BİR KARAR
Hüsamettin ERDOĞAN: Gayet iyi buldum. Daha önceden olması gerekliydi. Hayırlısı olsun diyelim. Benim kadar Cumhurbaşkanı olma şansı var. Geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyorum. 

MUHARREM İNCE TAZE BİR KAN
Mahmut Sami ÇINAR: Resme büyük bir boyutla bakmak gerekirse bir ülkenin kalkınması adına sağlam bir muhalefet olması gerekiyor. Muharrem İnce’nin de Cumhuriyet Halk Partisi tarafından taze bir kan olarak düşünüyorum. Daha önceki söylemleri, çıkışları ve tepkileri yerindeydi. Çok doğru tepkilerdi. Muhalefet ne kadar sağlam ve dik bir duruş sergilerse pozitif bir etki olacağını düşünüyorum. Verdikleri kararı doğru buluyorum. Olması gereken bir seçim olmuş.

KILIÇDAROĞLU'NA GÖRE BAŞARALI

Özcan DEVECİ: Eskiden beri tanıdığım ve her zaman iyi değerlendirdiğim birisi. Şu andaki kişiye göre gayet başarılı bir kişilik. İyi olacağını düşünüyorum. Başka çaremiz yok, iyi olmak zorunda. İktidar olsunlar.

CHP, YAPAMADIKLARINI YAPAR
Muharrem KABADAYI: Cumhuriyet Halk Partisi açısından gayet iyi bir seçim oldu. En azından Kemal Kılıçdaroğlu’ndan daha iyi olduğu aşikâr. Ben CHP’li değilim. Hayırlısı olsun. Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun yapamadığı birçok şeyi Muharrem İnce sayesinde yapabilir. Yapmış oldukları ittifak büyük ses getirecek. 

CHP’Lİ OLSAYDIM  OY VERİRDİM
Erkan GÖKTÜRK: Muharrem İnce’yi çok fazla tanımıyoruz. Son dönemdeki çıkış ve söylemleri Cumhuriyet Halk Partisi için uygun olabileceği düşüncesindeyim. CHP’li değil, MHP’liyim. Meral Hanım’a oy vereceğim. Ama CHP’li olsaydım Muharrem İnce’ye oy verirdim. Bu seçimde düşündükleri şey sistemi eskiye çevirmek. Eğer böyle bir şey gerçek olursa bu halk için de ülke için de en iyisi olur. Böyle bir durumda da eski sistem de Muharrem İnce Cumhurbaşkanı olursa Cumhuriyet Halk Partisi için büyük prim olur. Kılıçdaroğlu’da çok büyük ihtimalle Başbakan olmayı planlıyordur. 

YÜZDE 85 ALIR
Ali Rıza KİRAZ: Yüzde 85 alır gibime geliyor. Şimdiden vatanımıza milletimize hayırlı olsun. Bu bizim için bir şans. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. Böyle bir şans bir daha gelmez. Umarım kazanır.

Röportaj: Emre ÖNCEL – Deha İŞLER