Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, düzenlenen bilgilendirme toplantıları ile kent merkezinde ve kırsal mahallelerde yaşayan Eskişehirli kadınlar ile bir araya gelmeye devam ediyor.

Bilgilendirme toplantısının yoğun katılım ile gerçekleştirildiği adres bu kez Cumhuriyet Mahallesi oldu. Tepebaşı Belediyesi’nin hizmet ve faaliyetlerinin anlatıldığı tanıtım filminin gösterimi ile başlayan etkinliğe yoğun katılım gösteren mahalle sakinleri, toplantının düzenlendiği salonu tamamen doldurdu. Gösterdikleri yoğun ilgiden ötürü kadınlara teşekkür eden Başkan Ataç, “Katılımınız beni çok mutlu etti. İlk Belde Evi’ni Fevzi Çakmak Mahallesi’nde açtık, şimdi sayıları 25’e ulaştı. 7 tane de Deneyimli Kafe’miz var. Hesapladık, şu ana kadar 100 bin kadın, 50 bin çocuk hizmet almış. Buradaki dikiş kursumuza da oldukça yoğun katılım gösterdiniz, size teşekkür ederim. Bizim tek hedefimiz var; Tepebaşı halkına hizmet etmek. Ben yaptığımız işlerde oyu, seçimi düşünmem, Hedefimiz insanı kazanmak” şeklinde konuştu.

“Kadın mutluysa aile de mutlu”

Konuşmasında Tepebaşı Belediyesi’nin yürüttüğü proje ve hizmetlere değinerek devam eden Başkan Ataç, “Evde kadın mutlu olursa, aile de mutlu olur. Kültür gezilerimiz de yoğun ilgi ile devam ediyor. Çanakkale gezilerimize katılın hanımlar, Çanakkale’yi muhakkak görün, tarihimizi yerinde öğrenin. Belde Evleri çok yoğun çalışıyor. Talebiniz olursa buraya yeni bir mekan yaparız, daha rahat edersiniz. Ben çocukları çok severim. Biliyorsunuz, diş hekimiyim. Yapılacak işlere de önce diş hekimi gözüyle bakarım. Çocuklarımız için Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi açtık. 4 yılda 40 bin çocuğumuzun tedavisi yapıldı. Vatandaşımız bu güzel hizmet için 1 lira para ödemedi. Şirintepe’de büyük bir spor tesisi açtık. Birçok spor salonu var içinde. Ayda ortalama 5 bin kişi spor yapıyor. Su Sporları Merkezi var, yeşil bir bina. Üstündeki güneş panelleri sayesinde kendi enerji ihtiyacını karşılayabiliyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Ataç ayrıca, Yaşam Köyü ve Alzheimer Merkezi, İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi ile Tepebaşı Belediyesi’nin güneş enerjisi konusunda çalışmaları hakkında da katılımcı kadınlara bilgiler verdi. Bilgilendirme toplantısında daha sonra Cumhuriyet Mahallesi sakinleri istek ve sorularını Başkan Ataç’a ileterek verdiği bilgiler ve belediye çalışmaları için teşekkür etti. Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ali Koyuncu’nun da düzenlenen etkinlikten ötürü Başkan Ataç’a teşekkür ettiği toplantı, çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.