Samsun Medya Grubu'na bağlı Samsun Canlı Haber TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, "İkinci el araç alırken nelere dikkat edersiniz?" sorusuna cevap verdi.

İşte alınan yanıtlar: 

USTAYA GÖSTERİRİM

Ercan ÖZİÇ: Kesinlikle alacağım aracı önce işin ustasına götürür, baktırırım. Çünkü aracın piyasa değerini araştırmak gerekiyor. Eğer aracın kilometresi yüksek ise aracın ömrü de kısa oluyor. Daha sonra satmaya kalktığımızda büyük sıkıntılarla karşılaşabiliyoruz.

YASALARA UYGUN

Turgut ÇELİK: Aracı ikinci el alacak olursam eğer mutlaka servise götürürüm. Arabanın borcu veya hasarlı olup olmadığına baktırırım. Mutlaka alacağım aracın yasalara uygun kanuni olmasına da dikkat ederim. 

İNTERNET BÜYÜK KOLAYLIK

Abdullah SERTKAYA: Aracın kilometresinin ve motorunun ne durumda olduğunu anlamak için ustaya götürürüm ve kaskosunun daha öncelerden yapılıp yapılmadığına dikkat ederim. Artık internet bizlere çok kolaylık sağladığı için istediğim aracı modeline ve fiyatlarına göre araştırma fırsatı veriyor ve araştırır öyle alacağım arabaya karar veririm. 

İLK OLARAK KAPORTA

Erdi ASLAN: İkinci el araç alırken öncelikle kilometresine ve motor aksamına dikkat ederim. Türklerin alışkanlığı olarak da kaportada hasarın olup olmadığını çok anlamadığım için oto ekspertizin de sorgulama gereğinde bulabiliriz. Tabi ki bunun yanı sıra fiyatlarda karşılaştırma yapmaya da çalışıyoruz.    

DİKKAT ETMELİYİZ

Savaş ÖZKAN: Öncelikle aracın hasar kaydı ve kilometresine bakmak gerekir. Ayrıca alacağımız aracın sahibine dikkat etmeliyiz. Çünkü piyasa da o kadar çok dolandırıcılık mevcut ki bu durumlarla karşılaşmamız için dikkat etmeliyiz. 

İSTANBUL'DAN ALMAM 

Bora YÜKSELEN:İstanbul’dan ve kadın sürücüden araç almamaya dikkat ederim. Çünkü araç kullanırken çok hata yaptıkları için birçok sorun ortaya çıkıyor. Ustaya götürecek olursam da mutlaka kendi tanıdığım ustaya götürmeyi tercih ederim.  

CANIMIZ DAHA ÖNEMLİ 

Davut EFEOĞLU: İkinci el araç alırken aracın kilometresinin doğru olup olmadığına ve yaşına dikkat ederim. Ayrıca aracın borcunun olup olmadığı da benim için önemli. Çünkü isterim ki doğru düzgün bir araca sahip olayım.  Canımız daha önemli olduğu için fiyatı çok da önemli değil.

EKSPERTİZE DANIŞIRIM

Mustafa YEŞİLYURT:  Öncelikle ikinci el araç alırken internetten fiyatını araştırırım. Ayrıca bazı satıcılar araçların kazası olduğunu belirterek satmaya çalışıyor. Kendimiz garantiye almak için aracı alırken mutlaka ekspertize götürmemiz gerekiyor.  

HER ŞEY ÖNEMLİ 

Şendoğan TOPTAN: Araç alırken mutlaka servise  götürürüm. Ayrıca noter satışı ile ruhsat sahibine dikkat ederim. Çünkü araç ile alakalı her şey benim için önemli. Tabi uzun ömürlü olmasını istiyorsak eğer öncelikle aracın kilometresi ve kaportasının durumu çok önemli. 

RAPOR OLMADAN ALMAM 

Ömer EROĞLU: Aracın fiyatına ve parçalarının ne durumda olduğuna, boyasız olmasına ve muayenesinin düzenli yapılıp yapılmadığını önemserim. Ayrıca ekspertiz raporunu almadan ikinci el bir araç almak istemem.

Ebru ÖZTÜRK, Ekrem ASLAN