Kırmızı-Beyazlılar, son olarak Çaykur Rizespor’da forma giyen golcü Nadir Çiftçi'yi renklerine bağladı. Çiftçi ile tesislerde 2 yıllık sözleşme imzalandı

Yılport Samsunspor'da son bomba transfer Nadir Çiftçi, imzayı attı. Kırmızı-Beyazlıların Süper Lig ekibi Çaykur Rizespor'dan transfer ettiği 28 yaşındaki golcü oyuncu Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde 2 yıllık sözleşmeyi imzaladı. İmza törenine Yılport Samsunspor Genel Menajeri Mustafa Aztopal'da katıldı. Çiftçi, ''Samsunspor büyük bir camia ve hedefleri var. Bende şampiyonluk yolunda elimden gelen katkıyı sağlamak için buradayım. İnşallah şampiyonluğu elde edip Süper Lige çıkmak istiyoruz'' diye konuştu.

Kariyerine önce Haaglandia daha sonra da ADO Den Haag’ın altyapısında başlayan Nadir Çiftçi, daha sonra 2008 yılında Portsmouth’un U18 takımına transfer oldu.

2015’te Celtic’e, Celtic’ten kiralara…

Portsmouth’ta profesyonel olan ve 2011’de Kayserispor’a gelen Nadir, bir sezon sonra NAC Breda’ya gitti. Yine bir sezon sonra İskoç ekibi Dundee United’a giden oyuncu, 2015’te 2 milyon Pound’a Celtic’e transfer oldu.

Celtic’ten sırasıyla Eskişehirspor, Polonya takımı Pogon Szczecin, İngiliz ekibi Plymouth Argyle ve İskoç kulübü Motherwell’e kiralanan Nadir Çiftçi 2018’de Gençlerbirliği’ne, oradan da bu yaz transfer döneminde Çaykur Rizespor’a transfer olmuştu.

Salim YILDIZ