Samsun Canlı Haber TV ekibi olarak Samsun’un Atakum İlçesi'ndeki vatandaşlara mikrofon uzatarak, "Atakum Belediyesi'nde şirket hesaplarının incelenmesi sırasında, 8 Şubat -26 Mart tarihleri arasındaki 46 günde 37 ton 500 kilo et tüketildiği görüldü. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?" diye sorduk. 

İşte Atakumluların cevapları: 

MANTIKLI BİR DURUM DEĞİL 
Ali ÖZBAY: Bu 37,5 ton et dağıtıldığını mı,  yenildiğini mi öğrenmek lazım. Eğer dağıtıldıysa normal karşılıyorum. Ama 46 günde o kadar etin yenilebileceğini düşünmüyorum. Her ikisi de olmadıysa bu durumda bir tezatlık var, araştırılması gerekiyor. Çünkü mantıklı bir durum değil. 

YAPMADIKLARI BİR ŞEY DEĞİL 
Dilek CÖMERT: 46 gün içinde bir belediyenin 37,5 ton etin tüketebileceğini asla düşünmüyorum ve inanmıyorum. Ama belediyeden çıkan paraya ne olmuş olabilir diye düşündüğümüz de cebe indirilmiş olabilir. Seçim muhabbetlerinde millete yardım dağıtılmış olabilir. Sonuçta yapmadıkları bir şey değil. Tabi bu durum giden bir kişiyle alakalıdır. 

'YAZIKLAR OLSUN' DERİM 
Kamil GÖKMEN: Bu, çok anormal bir durum. Bunun ile ilgili detaylı olmasa da duyumlarım olmuştu. Ama bu durumun çok ayıp bir şey olduğunu düşünüyorum. Eğer böyle bir şey yapıldıysa, millet evine et alamazken, birilerine kilolarca et yedirilirse yazıklar olsun. Başka da bir şey diyemem.  

Atakum Belediyesi'ne ait şirkette  46 günde 37 ton et tüketilmiş

ARTIK HİÇ BİR ŞEYE ŞAŞIRMIYORUZ    
Taner YALI: Türkiye'de yaşıyoruz ve artık hiçbir şeye şaşırmıyoruz. Sayelerinde şaşırmamayı öğrendik. Bu durum asla normal değil. Yiyenlerin kursağından gelsin demekten başka vatandaşın elinden bir şey gelmez. Zaten bu ne ki daha bunun gibi ne niceleri mevcut artık alıştık. 

37,5 TON ET TÜKETİLMEZ
İbrahim BEYAZ: 46 günde 37.5 ton etin kesinlikle tüketildiğini düşünmüyorum. Atakum Belediyesi'nin kasasında 7 trilyon para olması gerekirken şu an yok. Çünkü bu paralar bu şekilde birilerin ceplerine gidildiğini düşünüyorum. Yani Atakum halkının hepsine et yedirmeye kalksan yine de 37,5 ton et tüketilmez.

BİRİLERİNİN CEBİNE GİRİLDİ
İsmail GÜMÜŞ: Atakum Belediyesi'nde hayvanat bahçesi yok ki 37,5 ton eti yedirdi diyelim. Yani böyle bir durumun olması mümkün değil. Büyük ihtimal faturalandırılıp birilerinin cebine bu para girildi diye düşünüyorum.

YARISI BELKİ TÜKETİLDİ 
Metin KURBAN: 46 gün içinde belki 37,5 ton etin yarısı, gariban sofrasına 50 gram olarak gitmiştir. Diğer yarısı ise para olarak yandaşlarının cebine girmiştir. Bu konu hakkında başka bir alternatif bir şey düşünemiyorum. 

AK PARTİ YANLIŞ YAPMAZ
Ayhan ÇAKIR: Her şeyin faturası ve makbuzu vardır. Bir de AK Parti'nin yanlış bir şey yapacağını düşünmüyorum. Ayrıca ben 46 günde 37,5 ton etin tüketilebileceğini de normal buluyorum.

HESABININ SORULMALI
Kadir KAYMAZ: Belediye bu kadar eti nerede tüketti acaba ben de merak ediyorum. O kadar eti bu kadar kısa süre içerisinde tüketebileceklerini zannetmiyorum. O yüzden de bunun hesabının sorulması gerektiğini düşünüyorum. 

YOLSUZLUK VAR
Ayhan ERDİK: Nasıl değerlendirebileceğim ki çalmışlardır bu kadar etin bu kadar kısa sürede tüketilmesi mümkün değil. Atakum’un hepsine mi o kadar eti yedirmişler? Akıl var mantık var, asla tüketilebileceğini düşünmüyorum. Bu işte bir yolsuzluk var.

SOYGUN DİYEBİLİRİZ
Aydın DENİZ: Vatandaş olarak buna direkt soygun diyebiliriz. Yani nasılsa seçimi kaybedeceklerini biliyorlardı ne götürebilirsek o diye düşündüler. Tabi ki bu durum hiç normal değil, cezalarını çekeceklerdir. 

Ebru ÖZTÜRK- Ekrem ASLAN