Muratpaşa Belediyesi personeline, Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği (ÇocukÇa) işbirliğinde ’Çocuk istismarıyla mücadele öğreti’ semineri verildi.

Muratpaşa Belediyesi, çocuk istismarına karşı ÇocukÇa ile işbirliğine gitti. İşbirliği çerçevesinde, ÇocukÇa Derneği, Muratpaşa Belediyesi personeline yönelik ’Çocuk istismarıyla mücadele öğreti’ semineri verdi. Seminere, Dernek Başkanı Avukat Buğra Kağan Oğuz ve Yönetim Kurulu Üyesi Uzman Klinik Psikolog Mehmet Arseven konuşmacı olarak katıldı.

Cephaneci: “Arkadaş olun”

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, tüm dünyanın sorunu olan çocuk istismarına karşı işbirliğine gittiklerini belirterek, “Ailelere büyük görev düşüyor. Çocuklarınızla bir anne ya da baba gibi değil, arkadaş gibi olun. Arkadaş gibi konuşun. Bu duruma ilişkin, haberler okudukça, izledikçe yüreğimiz yanıyor. Muratpaşa Belediyesi olarak çocuk dostu belediye olmak istiyoruz” dedi.

Oğuz: “Bu suçun cezası”

Dernek Başkanı Oğuz, “Sadece 2017 yılında Türkiye’de 387 çocuk cinsel istismara maruz kaldı. Türk Ceza Kanunu’nda, çocuk istismarına karşı düzenlemeler, Avrupa ülkelerine göre az değil daha fazla. Sorun uygulamada. Çocuk istismarında Türkiye 3. sırada, Antalya ise Türkiye’de 4. sırada. Antalya, en çok göç alan kent, bundan kaynaklanıyor olabilir. Bu suçun cezası müebbet olsun istiyoruz, idam cezası veremiyorsanız” diye konuştu.

Arseven: “Duygusal istismar”

Uzman Klinik Psikolog Arseven ise herkesin duygusal istismara maruz kaldığını belirti. Arseven, “Burada öğrendiklerinizi dışarıda herkese anlatın. Burada öğrendiklerinizin dedikodusunu yapın, dedikodu çabuk yayılır” şeklinde konuştu.

İşbirliği genişleyecek

Muratpaşa Belediyesi, çocuk istismarına karşı Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği ile başlattığı işbirliğini genişleterek sürdürecek. İşbirliği çerçevesinde, Muratpaşa Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (MURGEM) Eğitim ve Bilgi Merkezleri, kreşler gibi kurumlarında da çocuk istismarı ve çocuk hakları konularında eğitim verilecek. Muratpaşa Belediyesi ve Çocuk İstismarıyla Mücadele ve Çocuk Haklarını Koruma Derneği arasında, bu tür olaylara acil müdahale için işbirliğine gidilecek.