Bolu'da, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, İstanbul- Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda ulaşımı yavaşlattı. D-100 karayolunun bazı kesimlerinde yol beyaza bürünürken, 900 rakımlı bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 30 santimetreye kadar ulaştı. Karayolları ekipleri, D-100 karayolunda kar küreme araçlarıyla temizlik ve tuzlama çalışması yaparken, trafik ekipleri ise yol üzerinde denetimlerini artırdı. Bölgede etkili olan sis edeniyle görüş mesafesi 30 metreye kadar düştü.

KENT MERKEZİNDE DE ETKİLİ OLDU 

Bolu Dağı'nda sabah saatlerinde hafif şekilde başlayan kar yağışı, kent merkezinde de etkili oldu. Öğle saatlerine doğru şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar beyaz örtüyle kaplandı.

Bazı vatandaşlar kent merkezinde özlenen kar yağışı nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

GEREDE-KARABÜK YOLU ULAŞIMA KAPANDI 

Bolu’nun Gerede ilçesi ile Karabük arasında karayolunda kar yağışı nedeniyle çok sayıda araç çarpıştı. Gerede istikametinde yaşanan kazalar nedeniyle yaklaşık 8 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Yol, yaklaşık bir saat ulaşıma kapanırken, kaza yapan araçların yolun kenarına alınması ve yoldan kaldırılmasıyla ulaşım tek şeritten sağlandı.

Bu arada, Bolu ile Zonguldak arasında yolda da kar yağışı etkili oluyor. TIR ve kamyonların yola zincirsiz çıkmasına izin verilmedi. Zaman zaman araçların kayması nedeniyle yolda maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

KAR UYARISI 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son dakika açıklamasında kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısında bulundu.

İstanbul'da haftalardır fört gözle beklenen kar yağışına ilişkin yapılan açıklamada bugün öğle saatlerinden itibaren, şehir merkezlerinde karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklenen yağışların Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde kar yağışı şeklinde görülmesi beklendiği duyuruldu. Bunun yanı sıra Batı Karadeniz'de kuvvetli karla karışık yağmur iç kesimlerde ise kuvvetli kar yağışının etkili olması beklendiğinden olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması uyarısında bulunuldu.

MARMARA'DA SON DURUM 

Parçalı ve çok bulutlu, İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası ile bölgenin doğusunun (Kocaeli, Sakarya, Bursa, Bilecik ve Yalova) yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların İstanbul'un Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası'nda hafif yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'DA BUZLANMA VE DON UYARISI 

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede havanın sabah saatlerinde az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgede, gece ve sabah saatlerinde buzlanma, don, yer yer sis ile pus hadisesi bekleniyor. Sıcaklıkların mevsim normallerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın kuzeyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 23, Ağrı'da 19, Erzurum'da 13, Ardahan'da 11, Iğdır'da 7, Erzincan'da 6 ve Tunceli'de sıfır derece ölçüldü.

Gün içinde beklenen en yüksek sıcaklığın ise Tunceli'de 8, Iğdır'da 5, Erzincan'da 3 sıfırın altında olmak üzere Ağrı'da 4, Kars'ta 3, Erzurum ve Ardahan'da 2 derece olması bekleniyor.

DOĞU KARADENİZ'DE BUGÜN FIRTINA BEKLENİYOR

Meteoroloji 11'inci Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, rüzgarın bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz'in batısında, akşam ise doğusunda, batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde eseceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Açıklamada, saatte 50 ila 75 kilometre hızla esecek rüzgarın, perşembe günü akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği kaydedildi.

Bugün karayelin etkisi ile sıcaklıklar azalacak ve Marmara Bölgesi'nde başlayan yağışlar yurt genelini etkileyecek.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINAYA DİKKAT 

Hava sıcaklığı batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla kuzeybatı kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA KAR VE BUZLANMA UYARISI 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamada Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin bugün Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği, İstanbul'da ise bugün öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların kar değerlerine gerilemesinin beklendiği belirtildi.

Kar yağışının özellikle Boğaz çevresi ile Anadolu yakasında görülmesi beklendiği, yağışların şehir merkezinde karla karışık yağmur ve aralıklarla hafif kar, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz, Şile, Aydos, Kurtköy gibi yüksek kesimlerde ise kar şeklinde yağacağı ifade edildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:Ankara: Parçalı ve az bulutlu 5

İstanbul: Parçalı bulutlu ve yer yer puslu ve sisli 8

İzmir: Az bulutlu 12

Adana: Parçalı ve az bulutlu 15

Antalya: Az bulutlu 18

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yağmurlu 11

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Parçalı ve yer yer çok bulutlu -2

Diyarbakır: Parçalı ve az bulutlu 9