"ALTERNATİF OYUNCU OLARAK GÖRÜYORUM" 

Barış İpek ile Kanal S Ana Haber Bülteni'ne konuk olan, Samsun Medya Grubu Spor Koordinatörü Ender Talat Akyüz, Samsunspor'un gündemine dair son gelişmeleri değerlendirdi. Kırmızı Beyazlıların, son transferi Yusuf Emre Gültekin'i mevki olarak alternatif oyuncu olarak gördüğünü belirterek, "Merkez orta saha oynayan Yusuf Emre Gültekin'i 14'üncü transfer olarak renklerimize bağladık. Geçen sezon 28 maçta 4 gol 3 asist, katkı sağladı. İstikrarlı bir oyuncu. Mevki olarak merkez orta saha 8 numaralı oyuncu olarak tanımlanabilir ama alternatif bir oyuncu çünkü çok büyük umutlarla transfer ettiğimiz oyuncularımız var" dedi.

TESİSLERDE ÇALIŞIYORLAR 

Akyüz, kampa katılmayan oyuncuların, yeni bir takım bulana kadar Nuri Asan Tesisleri'nde çalışmalarına devam edeceklerini belirterek, "Çinari, Ensar Arslan, Melih Okutan, Boli, Yameogo, Amir Arlı, Savicevic, Talha Ulvan, Bah, Furkan Fehmi, Bateu, Semih ve Melih Altıkulaç kardeşler Bolu kampına götürülmedi. Özellikle Melih Okutan'ı alternatif olarak kadroda düşündüğüm oyunculardandı. Okutan'ın kampa dahil edilmemesi bence, sağ bek ve santrafor transferi bekleyen Samsunspor taraftarına bir transferin daha gelebileceğinin mesajı olabilir. Çünkü, Fofana ve Novikovas'ın alternatifi Polat Yaldır kaldı" diye konuştu.

LİGİN GÖZDE OYUNCUSU

Samsunspor'un Fofana'dan geçen yıla göre bu yıl daha çok verim alabileceğine değinen Akyüz, "Geçen sezon sakatlığı dolayısıyla çok fazla oyunda yer alamadı. Fofana oyun içinde aktif dinlenmeyi çok iyi yapan ve gücünü efektif kullanabilen bir oyuncu. Bu sezon 80 dakikaları çok rahat bir şekilde çıkaracaktır. Bence Spor Toto 1. Lig'deki seyir zevkini en çok verecek futbolcu ve ligin en gözde oyuncusu Fofana" ifadelerini kullandı.

'TAKIMA ABİLİK YAPACAKLAR'

Tecrübeli oyuncuların takıma abilik yapacağına değinen Akyüz şunları söyledi: "Tecrübe kazanmış kulüp, Başkan Yüksel Yıldırım ve Batu Kaplan ile ligi bilen, lider oyuncular transfer ettiler. Yusuf Abdioğlu dediğimiz oyuncu bu ligde iki kez şampiyon oldu. Alim keza öyle oyuna geriden liderlik edecek oyuncular. Boldrin tecrübeli, Osman zaten kaptanlık görevine layık görüldü. Fofana ikinci kaptan bu isimler hep genç oyunculara abilik yapacak isimler. Takımı bir bütün yapacak aradaki köprü hep tecrübeli oyuncular. İnşallah kolej takımı havasında olur"

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.