Özgür Özel’in genel başkanlık koltuğuna oturmasıyla CHP’nin yüzü giderek değişiyor.
Seçildiği ilk gün üye ağırlığının parti üzerinde artacağı vurgusu yapan çiçeği burnunda genel başkan, belediye başkan adaylarının temayül yoklaması ile yapılacağını belirterek, eski alışkanlıkların terk edileceği mesajını verdi. 
Zira Kemal Kılıçdaroğlu döneminde vekil ve belediye başkan adayları genel merkezde dar bir kadro tarafından belirleniyordu. Yıllarını partiye vermiş, emek harcamış cefakar partililer, aday listelerinde yer bulamıyordu. Bu da küskünlüğe ve kırgınlığa yol açıyordu. Şimdi sıra söz verildiği üzere tüzük kurultayını en kısa sürede toplayıp ön seçimin zorunlu hale getirilmesinde. Öyle ya tüm üyelerin tercihi ile saptanacak adaylara hiç kimse söz söyleyemez. Zaten sosyal demokrat partilerde ön seçim, olmazsa olmazdır.   
“Baba ocağına dönün” çağrısıyla 28 Mayıs seçimi küskünlerini partiye davet eden Özel, disiplin kurulu kararıyla ihraç edilen belediye başkanı ve partililere de kucak açtı. Hiç kimseyi dışlamak istemeyen, üye sayısını artırmayı amaçlayan Özgür Özel’in bu çağrısı, karşılık buldu. 
Başlatılan geniş kapsamlı üye kampanyası doğrultusunda partiye son iki haftada çoğu gençlerden oluşan 9 bin 700 yeni kayıt yapıldığı açıklandı. Dışlanan partililer yuvaya yeniden döndü. Görünen o ki Özgür Özel’in genel başkanlığı, herkese kucak açması parti tabanında ve seçmende heyecan yaratmış. 
Özgür Özel’in genel başkan olmasıyla CHP yüzünü  emekçi ve emekliye daha fazla döndürdü. Grup konuşmalarında çoğunlukla emeklinin, emekçinin, öğretmenin ve tüm dar gelirli kitlenin sorunlarına ağırlık veren Özel’in yanı sıra, vekiller milyonların sorunlarının çözümü ve aylıkların artırılması için yasa tekliflerini ardı ardına Meclis Başkanlığı’na sunuyor. Sonuç alınmasa da  ana muhalefet partisinden beklenen görev bu.  Eskiye göre daha belirgin şekilde emekçinin ve emeklinin yanında CHP.
“Gelirde adalet, vergide adalet” başlığı ile İstanbul’dan Ankara’ya yürüyen DİSK’in yanında yer aldı Özgür Özel ve CHP. Yürüyüşün sonlandığı Ankara Ulus Meydanı’nda gerçekleştirilen mitinge katılan CHP Genel Başkanı, bundan böyle emekçinin, emeklinin nerede mitingi, eylemi ve grevi varsa oraya koşup katılacaklarını, hak arayışlarında onları yalnız bırakmayacaklarını açıkladı. Aslında doğru da yapıyor. CHP ezilenlerin, garibanların yanında yer aldığı sürece, temel hedef kitlesine ulaşacaktır.
Özgür Özel ve yol arkadaşları ilk sınavını 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde verecek. Ankara, İstanbul gibi son derece stratejik konuma sahip ellerindeki belediyeleri yeniden kazanıp kazanamayacakları parti tabanı kadar kamuoyu tarafından da merak ediliyor...