İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı’nın ardından katıldığı bir programda İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Sayın Erhan Usta’nın mecliste Grup Başkanvekilliği görevine gelmesi konusundaki soruya "Bizim emek veren  arkadaşlarımız var" diyerek, cevap verdi. İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise açıklamaları hazımsızlık olarak değerlendirdi.

ÜZDÜ VE YARALADI 

İYİ Parti Kurultay’ında Genel Merkez organlarının delegeleri hür iradeleriyle belirlenlediklerini söyleyen Aksoy, “Kendisi Genel İdare Üyeliğine aday olmayan Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk’un kurultay ve Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta ile ilgili açıklamaları özellikle İYİ Parti Samsun teşkilatlarımızı ve tüm partililerimizi ziyadesiyle üzmüş ve yaralamıştır. Halk TV’de yayınlanan programa telefonla bağlanan Sayın Koncuk, Sayın Erhan Usta’nın mecliste Grup Başkanvekilliği görevine gelmesi konusundaki soruya cevap verirken "bizim emek veren  arkadaşlarımız var" diyerek, kurultay tartışmalarını adeta meclise taşımıştır” diye konuştu. 

HAKSIZLIKTIR 

Milletvekili Koncuk’un yaptığı yorumları nezaketsiz bulduğunu belirten Aksoy, “Samsun Milletvekilimiz Sayın Erhan Usta, Genel Başkanımız ve tüm partililerimiz tarafından kucaklanırken ve önemli görevlere layık görülürken, Sayın Koncuk tarafından yapılan nezaketsiz açıklamalar asla kabul edilemez. Daha henüz tevdi edilmiş bir görev ortada yokken, partimizde herkesin kucakladığı Sayın Erhan Usta’nın önünün kesilmeye çalışılması en hafif tabiriyle hazımsızlıktır, haksızlıktır ve genel başkanımızın tasarruflarını tartışmaya açmaktır. Genel Başkanımızın ve kurultayımızın iradesinin ima yoluyla da olsa tartışmaya açılmasını kınıyor ve şiddetle reddediyoruz" dedi. 

USTA SESSİZ KALDI

Bu arada İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta ise konunun üzerine konuşmanın doğru olmayacağını belirterek sessizliğini korudu.