Samsun Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koronavirüsle mücadele kapsamında il genelinde kurallara uymayan 800 kişiye yaklaşık 649bin 536 TL ceza kesildi.

"DESTEK OLMADAN BAŞARI OLMAZ"
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Samsun Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Samsun’da Valiliğimiz koordinasyonunda tüm kamu kurumlarıyla birlikte koronavirüse karşı topyekûn, etkin bir mücadele yürütüldüğünü ve bu mücadelenin kıymetli Samsunluların desteği olmadan başarılı olamayacağını hatırlatarak, “Üzülerek görüyoruz ki, karantinada evinde olması gereken pozitif ve temaslı kişiler bile evlerinden dışarıya çıkıp topluma karışıyor. Böyle umarsız, nasılsa bana bir şey olmaz şeklindeki yaklaşım ilimizde risk düzeyini artırıyor. Bu nedenle halkımızın bu zorlu mücadelede kurallara uyarak yanımızda olmasını bekliyoruz” dedi. 

"KENDİMİZİ VE SEVDİKLERİMİZİ KORUYALIM"
Samsun’un sağlık alt yapısı olarak Türkiye’nin en güçlü illerinden biri olduğunu söyleyen Dağlı, “Bize katıldığımız etkinliklerde sürekli hastanelerdeki doluluk oranını soruyorlar. Samsun’da hastanelerimizde doluluk oranlarında şu an için bir sorun yaşamadığımızı hep açıklıyoruz. Ancak halkımızın bu güçlü alt yapının da bir sınırı olduğunu bilmesi gerekiyor. Kurallara uymamakta ısrar etmemiz durumunda vaka sayısında artış kaçınılmaz olacaktır. Bu nedenle vaka sayısını artırmamak için lütfen maskemizi takalım, dışarı çıktığımızda sosyal mesafeye dikkat edelim. İzolasyondaysak evimizden dışarı kesinlikle adım atmayalım. Hastanelerimizdeki yoğunluğu azaltabilmek, olası virüs yayılımını engellemek için mecbur kalmadıkça hastanelerimize daha az başvuralım.  Sağlık ordumuz, kolluk birimlerimiz ve tüm görevlilerimiz gece – gündüz, hastane, ev, mahalle fark etmeksizin cansiperane bir şekilde çalışıyor. Onlara yardımcı olalım, koronayla hayatlarını ortaya koyarak gösterdikleri mücadeleye destek olalım. Tedbirlere uyalım kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım” dedi.  

9 GÜNDE 800 KİŞİYE CEZA

İl bazında yapılan korona denetimlerinde tedbirlere uyum noktasında eksiklik tespit etmeleri durumunda idari ve cezai işlem başlatmakta tereddüt etmediklerini belirten Dağlı, “Samsun Valiliği olarak sahadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz, denetimlerimizi daha da sıklaştıracağız, her vatandaşımıza ulaşarak onları uyaracağız. Konuyla ilgili kaymakamlarımıza ve kamu kurumlarımızın yöneticilerine gereken talimatı verdik. İnşallah kamu kurumları ve vatandaş işbirliğiyle, bu illeti yeneceğiz.” dedi. Samsun İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri koronavirüsle mücadele kapsamında Samsun genelinde 24 Ağustos-01 Eylül 2020 tarihlerinde yapılan denetimlerde toplam 800 kişiye 650 bin lira cezası uygulandığını açıkladı.