Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'un Avrupa yakasındaki kuzey ilçeleri ile Türkiye'nin kuzey ve doğusu ile Hatay, Osmaniye ve Adana çevrelerinde görülecek yağışlar konusunda uyardı. Oluşabilecek olumsuz durumlar için vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması istendi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve doğusu ile Hatay, Osmaniye ve Adana çevrelerinde görülecek yağışların; Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklığının kuzey, doğu ve iç kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, zamanla Marmara, Ege, İç Anadolu ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli (30-60 km/s) olarak esmesi bekleniyor. Yağışların Rize, Trabzon'un doğusu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden, oluşabilecek olumsuz şartlara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Ayrıca, İstanbul'un Avrupa yakasındaki kuzey ilçelerde (Sarıyer, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Çatalca, Kağıthane, Şişli) başta olmak üzere Küçükçekmece, Esenler, Bağcılar çevrelerinde yer yer kuvvetli sağanak yağış beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekiyor.