Anadolu Gençlik derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından ilçede Mekke’nin Fethi programı düzenlendi. Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi’nde düzenlenen programa Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, BBP İlçe Başkanı Mehmet Çayır ile çok sayıda vatandaş katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, hafız Halil Özkan tarafından Kur’an okundu. İlahi ve ezgilerin söylendiği gecede, semazenler de gösteri yaptı. Mekke’nin fethi ile sinevizyon gösterilerinin de yer aldığı gecede, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Güzel tarafından Mekke’nin Fethi anlatıldı.
Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, gecede yaptığı konuşmada, Mekke’nin Fethi’ni yılbaşına alternatif değil inançları gereği kutladıklarını belirtti. Her yıl Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülkenin çeşitli il ve ilçelerinde Mekke’nin Fethi kutlandığını dile getiren Gayretli Şöyle konuştu, "Mekke’nin Fethi, Fetih suresinin nazil olduğu gündür. Bugün fetih ruhuna muhtaç bir haldeyiz. İnsanımız her yönü ile fethe muhtaç. Zulüm altındaki tüm İslam beldeleri yeni Fatihler, Selahaddin Eyyubiler beklemektedir. Çünkü biliyoruz ki Mekke’nin Fethinden sonra fetih durmamış, bugüne kadar devam etmiştir ve devam ettirilmek durumundadır.”
Gecede, AGD tarafından liseler arasında düzenlenen "Siyer-i Nebi Yarışması"nda Manavgat birincisi olan Nigan Güngör’e tablo hediye edildi. Güngör’e hediyesini Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu takdim etti.
Programın sonunda ise Sakal’ı Şerif ziyaret edildi. Ziyarete vatandaşlar yoğun ilgi gösterirdi.(AK-CE)