MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Demirci Mahallesinde yaptığı dere ıslah çalışmasıyla yoğun yağışlı dönemlerde meydana gelen dere taşkınlarının önüne geçecek.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, imal ettiği taşkın koruma yapılarıyla il genelindeki dereleri korkulu rüya olmaktan çıkarıyor. Bu amaçla MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Demirci Mahallesinde yaşayan vatandaşların da taleplerine kayıtsız kalmayarak çalışmalara başladı. Yağışlı havalarda taşkınlara sebebiyet veren derede başlatılan ıslah çalışmaları kapsamında istinat duvarı yapılarak, suyun kontrollü akışı sağlanacak. MASKİ Genel Müdürlüğü Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışma tamamlandığında, yol geçişi de sağlıklı hale getirilecek.

“Ne eksiğimiz varsa tamamlandı”

Demirci Mahalle Muhtarı Cafer Gözen, “Kış aylarında deremizden akan sular yollarımızı daraltıyordu. Bunun için MASKİ’ye müracaat ettik. Allah razı olsun, çalışmalara hemen başladılar. Önceden sulardan dolayı arabalar geçemiyordu. Bittiğinde çok güzel olacak. Yapılan hizmetten memnunuz. Altyapı konusunda da ne eksiğimiz varsa tamamlandı. Kanalizasyon hattımız döşenmişti ama fosseptiğimiz yoktu, onu yaptılar. Su depomuz yoktu, onu da çözdüler. Şuan Büyükşehir Belediyemiz tarafından yollarımız asfaltlanıyor. Cengiz Başkanımıza hepsi için teşekkür ediyoruz. MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ile dere ıslahı için görüştüğümüzde ‘Merak etme muhtarım en kısa zamanda yapılacak’ demişti; öyle de oldu. Emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyoruz. Mahalle sakinlerimiz çalışmalardan çok memnun. Hizmetler çok güzel” diye konuştu.