İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:

"Şu anda göçük altında olan vatandaşlarımız var. Aynı anlayışla vatandaşlarımızı sağ salim kurtarmak için çaba sarf ediyoruz. Burada iki vatandaşımızın sesine ulaşılabildi. Hatta birine tıbbi müdahale de yapılabildi. Kısa zaman sonra bize müjdeli bir haber verecekler. Yardım yapmak isteyenleri AFAD üzerinden yönlendiriyoruz. Burada bir organizasyon var. Kaymakamlarımız tek tek köyleri gezip tüm ihtiyaçları sağlıyoruz. Aş evlerimiz var. Bunun yanı sıra hem Kızılay, hem AFAD bizi sıkıştırıyorlar yardımcı olmak için.

15 bini aşkın vatandaşımız kapalı spor salonları, misafirhaneler, üniversite yerleşkelerinde misafir ediliyorlar, 5 bine yakın çadırımız kuruldu.

AFAD üzerinden nereye bağış yapılabileceğini ifade ettik. Buradaki süreci Türkiye'ye doğru aktarmaya çalışıyoruz. Cumhurbaşkanımız da buraya gelip vatandaşları dinlediler, gerekli bakanlıklara talimatlarını verdiler. Kışın en soğuk zaman dilimi içindeyiz. Buna rağmen vatandaşımıza hiçbir şey hissettirmemek adına çalışıyoruz. " ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca:

Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 29 oldu. Durumu kritik hasta yok. 2,5 yaşında bir çocuğumuzun hastaneye nakli yapıldı ve gelen durumu son derece iyi. Annesinin canlı olduğunu kendisiyle iletişimde olunduğu, çocuğun babası hayatını kaybetti. Fakat üzerine kapandığı için çok hassas bir çalışmayla bunu sürdürmek istiyor arkadaşlar. Tansiyon, solunum bulguları açısından genel durumu son derece iyi, iletişim kuruluyor. Annesine serum taktılar. Önümüzdeki birkaç saat içerisinde temennimiz annesini de sağ salim kurtarabilir olmak. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza başsağlığı diliyorum.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum:

Elazığ'da 19 yıkık 107 ağır hasarlı bina var.