Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, Babil astronomlarının Marduk, Sümer astronomlarının ise Nibiru olarak adlandırdığı Gezegen X'in varlığına dair tüm iddiaların ve söylemlerin asılsız olduğunu açıklasa da komplo teorisyenleri Nibiru adlı gezegenin gerçek olduğunu ve yakın bir tarihte Dünya'ya çarpabileceğini öne sürüyor.

Güneş'in çevresindeki bir tam turunu 3 bin 600 Dünya yılı sürede tamamladığı söylenen Nibiru gezegenine ait olduğu iddia edilen görüntüler son haftalarda sosyal medyada çokça tartışılıyor.

İngiltere'yi vuran Ophelia Kasırgası sırasında başkent Londra'da, Sahra Çölü'nden taşınan tozların etkisiyle havanın bir anda turuncuya boyanması ve Güneş'in hemen yanında sarı renkli bir başka gök cisminin belirmesi Nibiru gezegeni tartışmalarının fitilini bir anda ateşledi.

Komplo teorisyenleri Londra'da gökyüzünde ortaya çıkan büyük ve sarı gökcisminin Gezegen X olarak bilinen Nibiru'ya ait olduğunu iddia etti.

Bilim insanları gökyüzünde 2 tane Güneş görünüyormuş gibi oluşan görüntünün aslında atmosferik bir olaydan kaynaklandığını söylese de komplo teorisyenleri bu açıklamayı reddediyor.

Nibiru'nun görüldüğüne dair iddialar Londra ile sınırlı kalmadı.

Geçtiğimiz Pazar akşamı ABD'nin Los Angeles kentinde de gece yarısı gökyüzünde görülen UFO'nun aslında Nibiru gezegeni olabileceği iddiaları da paniğe ve sonu bir türlü bitmek bilmeyen sosyal medya geyiklerinin patlamasına yol açtı.

Nibiru tartışmaları kıyametin kopacağı iddia edilen 23 Eylül 2017 tarihinde zirveye çıktı. Bu tarihi öne sürenler Gezegen X Nibiru'nun 23 Eylül 2017'de Dünya'ya çarparak kıyameti koparacağını iddia etmişti.

Neyseki en azından bahsi geçen tarihte herhangi bir süper çılgın olay yaşanmamış ve Nibiru, Dünyamız'a çarpmamıştı.

31 Ekim 2017'de kıyametin kopacağı iddialarını da hesaba katarsak Nibiru tartışmaları bir süre daha gündemi meşgul edecekmiş gibi gözüküyor.

Kaynak: Milliyet