Kendi ürününü, projesini, işini satış ve pazarlama anlamında ilk etkiyi oluşturamayan; dijital platformlarda, asla istediği etkiyi alamaz. Bu tanıtım ve reklam için de geçerlidir.

Kendi satın alma alışkanlıklarını kimse göz ardı etmemelidir. Dijital ortamlarda, hangi tip reklamları gördüğünde tıklayıp detayları görmeye gidiyorsun?

Hangi tür reklamlar, sende ürünle ilgili merak oluşturuyor? Elbette senin beğenilerin reklam ve pazarlamanı belirlememeli. Ancak kendinin başka ürünlerin potansiyel bir müşterisi olduğunu unutma...

Yani aslında sen, kendi reklam, tanıtım, satış ve pazarlama konusunda tecrübelisin. Bu tecrübeyi, çözüm ortaklarını kendi görüşün olarak aktarabilmelisin.

Daha önceki yazılarda da belirttiğim gibi bugünün dünyasında kendi farkını ortaya koyamayan; bir kopya ya da başka birinin kopyası olarak yaşamaya mahkumdur.

Sizi bir kopya ve klon olmaktan koruyacak tek şey ise, hem kendinizi hem de işinizi fark koyacak şekilde tanımlamaktır.

Önce detay oluşturmanız sonra ise bu detayları hedef kitle için anlaşılır ve ilgi çekici hale getirmeniz gerekmektedir.

İşte reklam ve tanıtım, tam olarak budur. Pazarlama ve satış ise hemen arkasından gelir. Asla unutulmaması gereken ise, reklam ve pazarlamanın en “uygun” bütçe ile en büyük etkiyi oluşturma sanatı olduğudur.

Bütün plan ve programınızın temelini bu anlayış ile tesis etmenizi hem istediğiniz etkiyi almanızı, hem de hedef kitle ile bir bağ kurmanızı sağlayacaktır.

Önce detay oluştur, sonra detayları basit, anlaşılır ve ilgi çekici hale getir. Aslında hikayenin tam da özü budur...