Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde 14 genç çiftçiye 84 adet düve hibe edildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ’Genç Çiftçi Projesi’ kapsamında Çemişgezek ilçesinde hibe olarak büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı. Çiftçilere damızlık düvelerin teslimi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İlhan Özen ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Personelleri refakatinde gerçekleştirildi. Proje kapsamında toplam 14 çiftçiye 6’şar baş 84 adet büyükbaş hayvan teslim edildi.

Bu tür projelerin ülkedeki et ve süt sıkıntısını gidereceğine inandığını belirten çiftçilerden Necati Çulcu, “Bugün Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının finanse ettiği projesi kapsamında 6’şar adet düve dağıtımı yapıldı. Bu proje kapsamında ülkemizdeki et ve süt sıkıntısının giderileceğine inanıyorum" dedi.

Bu projeyi devletin bir kalkınma hamlesi olarak gördüğünü dile getiren çiftçilerden Bahtışen Çelik, “Genç çiftçi projesi kapsamında getirilen hayvanlar iyi. Allah devletimize milletimize zeval vermesin. Bu proje devletimizin iyi bir kalkınma hamlesidir. Hayvancılıkta iyi bir gelişimdir. İnşallah bizlerde çiftçiler olarak faydasını ileride göreceğiz" ifadelerini kullandı.