SAMSUN SPOR ŞEHRİ 

Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, Milli Takım Antrenörü Ufuk Kaya ve Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli Sporcu İbrahim Özdemir ve Kanal S TV ekranlarında yayınlanan Şennur Şenyer'in sunumu, Sefa Aşar'ın yorumu ile 'Uyan Samsun' programına konuk oldu. Kasapoğlu, şampiyon İbrahim'in büyük gurur yaşattığını belirterek, "Bizim ata sporlarımızdan biri yağlı güreştir. 12’ye yakın başpehlivan Samsunlu. Samsun güreşe yatkın bir ilimiz. İlçelerimizdeki 2. ve 3. sınıf çocuklarımızı yaptığımız spor taramaları ile hangi spora yatkınsa o spora yönlendiriyoruz. Bu kapsamda bakanlığımız ve il müdürlüğümüz elinden geleni yapıyor. İnşallah İbrahim gibi sporcularımız daha da artacak. Ayrıca İbrahim 1 ay sonra yapılacak dünya şampiyonasında altın madalya kazanıp, bayrağımızı göklere çekmek için söz verdi. İnşallah verdiği sözü tutacak" dedi.  

İLK ADIMIMI ATTIM

Avrupa şampiyonu olmanın hayali olduğunu söyleyen ve yaklaşık 7 yıldır güreş sporu ile ilgilen Milli sporcu İbrahim Özdemir, "Avrupa Şampiyonu olmak hep hayalimdi. İlk adımımı attım. Bu zamana kadar hep çalıştım. Başaracağıma inandım.  Final maçı benim için zorlu geçmişti. Geçen turnuvada Azerbaycanlı rakibim beni yenmişti. Ama eksiklerimi kapatıp, Avrupa Şampiyonası’nda rakibimi yenip, Türk Bayrağımızı dalgalandırmak beni çok mutlu etti. Hem heyecanlandım hem de gururlandım. Kanal S TV'den de söz vermiş olayım. İnşallah 1 ay sonraki dünya şampiyonasında da altın madalya kazanıp ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğim" diye konuştu. 

TÜM İMKANLAR VAR

Güreş Eğitim Merkezi ve Milli Takım Antrenörü Ufuk Kaya ise, İbrahim gibi birçok yetenekli sporcunun olduğunun altını çizerek şunları söyledi: "Çocuklarımıza devlet tarafından tüm imkanları sağlanıyor. 12 -13 yaşlarındaki çocuklarla beraber yolculuğa başlıyoruz. Biz de bildiklerimizi sporcularımıza öğretmeye çalışıyoruz. Antrenmanlar, okul ve dersler derken onlarla hep beraberiz. Bir yıl öncesinden de şampiyonaya hazırlanıyoruz. Bu süreçte de İbrahim ile beraber eksikliklerimizi tamamlayıp Avrupa şampiyonu olarak geldik. Samsunumuza hayırlı olsun. İbrahim’den daha da çok şey bekliyoruz. Güzel bir başarı aldık. Küçük bir adım attık. İnşallah olimpiyatlarda daha da büyük adım atıp, Samsunumuzu ve Türkiye’mizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Buna inanıyoruz." Esra VURAL

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.