Bu yıl ilk kez öğrenci alan Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda yeni yapılan giriş turnike sistemleri ve mescit hizmete açıldı.

Okul ziyaretine ve iş birliği protokolleri imza törenlerine Vali Ahmet Hamdi Nayir, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Tavşanlı Kaymakamı Yüksel Kara, Tavşanlı Belediye Başkanı Mustafa Güler, STK Temsilcileri, bazı daire müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Törende öğrenci mescidi, 15 Temmuz Şehitler Köşesi ile güvenli geçiş sisteminin açılışı Vali Ahmet Hamdi Nayir tarafından gerçekleştirildi.

Fen ve sosyal bilimler alanında ders seçen 68 öğrencinin daha etkin eğitim alması için Dumlupınar Üniversitesi, Tavşanlı Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla protokol imzalandı.

Tavşanlı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Muammer Yorulmaz, “Amacımız, doğru din eğitiminin yanında üst seviyede akademik başarılı, 4. Yılın sonunda bir sanat dalını iyi derecede tanımış öğrenciler yetiştirmektir. Bünyesinde ortaokul, lise bulunan okulumuzda toplam 524 öğrencimiz, 42 öğretmenimiz ve 80 kişi kapasiteli pansiyonumuz var. 2017-2018 eğitim-öğretim yılında okulumuzda okumaya hak kazanan ortaokul öğrencilerimiz sınavla, lise öğrencilerimiz TEOG taban puanıyla yerleşmiştir” dedi.

Öğrencilerle bir süre görüşen Vali Ahmet Hamdi Nayir protokol üyeleriyle birlikte okul binasında incelemelerde bulundu, bilgiler aldı.

Sağlanan iş birliğinin başarıya yansıyacağını belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Milletin malı millete dönmüş burada. Yine milletimizin, insanımızın hizmetinde daha iyiyi yakalayabilmek için okul idarecilerimiz, belediyemiz, kaymakamlığımız ve milletvekilleri bir gayret sarf etmişler. Çocuklarımızın hak ettiği ortamda, daha iyi eğitim almasının çabalarıdır bunlar. Öğrencilerimizle kısa bir görüşme yaptık. Başta üniversitemiz, belediyemiz olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarımız bu okulumuzda güzel bir iş birliğine girmişler. İnşallah bu iş birlikleri çocuklarımızın eğitimine, başarısına yansıyacak hususlar olacak” diye konuştu.

İmam hatiplerde okutulan mesleki derslerin yanı sıra fen ve sosyal bilimler lisesi müfredatını da görecek olan öğrenciler DPÜ ile imzalanan iş birliği çerçevesinde akademik ortamlardan ve imkanlardan yararlanacak. (Tİ - EFE)