Pandemi sürecinde işleri durma noktasına gelen iş yerlerine ve çalışanlara verilen destekler, 'normalleşme desteği' adı altında devam ediyor. Milyonlarca işveren ve çalışanı ilgilendiriyor. 1.103 TL veriliyor. e-SGK'dan başvuru yapılması yeterli. 31 Aralık'a kadar devam edecek. Pandemi sürecinde işleri durma noktasına gelen işyerlerine ve çalışanlara verilen destekler, 'normalleşme desteği' adı altında devam ediyor. Bu desteğin süresi gerekirse 6 aya kadar uzatılabilecek. Normalleşme desteğinden yararlanılabilmesi için işyerlerinin e-SGK üzerinden başvuru yapmasının yeterli olacağına dikkati çeken Bakan Selçuk, "Işyerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesine giriş yaparak, 'e-SGK/Işveren/ Işveren Sistemi/Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama' ekranında yer alan '7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği' menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.

950 milyon mahsuplaşma

Bu destekler sayesinde istihdam korunurken, işverenlere de büyük kolaylık sağlanıyor. Söz konusu desteğin 1 Ağustos itibarıyla devreye girdiğini anımsatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Bugüne kadar yapılan başvurular sonucunda 159 bine yakın işverenimize 1.2 milyonu aşkın çalışan için yaklaşık 950 milyon lira tutarında prim mahsuplaşması yaparak normalleşme desteği sağladık" bilgisini paylaştı.

Başvurular e-SGK'dan

Normalleşme desteğinden yararlanılabilmesi için işyerlerinin e-SGK üzerinden başvuru yapmasının yeterli olacağına dikkati çeken Bakan Selçuk, "Işyerlerimiz, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesine giriş yaparak, 'e-SGK/Işveren/ Işveren Sistemi/Teşviklerden Faydalanacak Sigortalı Tanımlama' ekranında yer alan '7252 4447 Sayılı Kanun Geçici 26. Madde Desteği' menüsünden işlemlerini gerçekleştirebilir" ifadelerini kullandı.

Pandemi ile mücadele konusunda yeni teşvik paketleri bir bir açıklanmaya devam ederken konu hakkında son açıklama Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yapıldı. Selçuk normalleşme desteği hakkında son rakamları duyurarak işverenleri ve çalışanları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.

950 MİLYON LİRALIK DESTEK ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİ!

Bakan Selçuk yapmış olduğu açıklaması ile "159 bine yakın işverene 1,2 milyonu aşkın çalışan için yaklaşık 950 milyon lira tutarında Normalleşme Desteği sağladık" dedi.

Korona virüs salgının başlamış olduğu ve pandemi kurallarına geçiş yapılan Mart ayından bu yana Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı farklı isimler altında çok sayıda yardım ve destek ödemesini hayata geçirdi. İhtiyaç sahibi ailelere ödenen 1000 TL pandemi yardımı en çok talep gören ve faydalanılan başlık olurken bu yardım için başvurular halen e devlet üzerinden 3.faz başlığı altında kabul edilmeye devam ediliyor. Ancak daha önce birinci ve 2.faz pandemi yardımı alanlar, devlet memurları, sigortalı çalışanlar, emekliler, işsizlik maaşı alanlar ve kısa çalışma ödeneğinden yararlananlar ne yazık ki 3. faz pandemi yardımı için başvuru yapmıyorlar.

Süreçte devlet Aralık ayı sonuna kadar ücretsiz izne çıkarılan kişilere kısa çalışma ödeneği ödemeye, normal çalışma sürecine dönen işveren ise asgari ücret desteği vermeye devam edecek.