İLAÇ ÖDEMELERİ HAKKINDA BİLGİLER TAKİP EDİLEBİLECEK

Sosyal güvenlik kurumundan milyonları ilgilendiren duyuruya göre ,e-Devlet sistemine bağlı olan SMS Bilgilendirme Sistemi ile tedavi ve ilaç ödemeleri hakkında bilgilerin takip olanağı sağlanıyor.

SGK'YA BAŞVURU YAPILMASI GEREKİYOR

SGK işlemlerinden vatandaşın yararlanabilmesi için otomatik sisteme dahil olmak için, vatandaşların telefon numaralarını e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'ne başvuru yapmaları ve sisteme kaydettirmesi gerekiyor.

SGK.jpg

SGK YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

e-Devlet sistemine bağlı olan SMS Bilgilendirme sisteminden vatandaşların ücretsiz yararlanacakları bildirildi.

SİSTEMDEN FAYDALANMAK İÇİN TELEFON NUMARALARINIZI KAYDETTİRİN

Sosyal güvenlik kurumuna ait işlemlerin sigortalı vatandaşın otomatik SMS hizmetinden yararlanmak isteyenlerin telefon numaralarını e-Devlet üzerinden ya da Sosyal Güvenlik il müdürlüğüne başvurarak sisteme kaydettirmesi gerekiyor. Böylece vatandaşlara, e-Reçete numarası, iş göremezlik ödeneği, sigortalı işe giriş-sigortalı işten çıkış, muhasebe ödemeleri, sigortalılık ve emeklilik işlemlerine ilişkin bilgiler kısa mesajlarla iletiliyor.

E DEVLET.jpg

SAHTE FATURANIN ÖNÜNE GEÇİLMESİ AMAÇLANIYOR

Bu sistemle birlikte ,tedavi olmayan vatandaşların tedavi edilmiş gibi gösterilmesi ve sahte fatura düzenleyen sağlık kuruluşlarının tespitinin sağlanması hedefleniyor.

"ALO 170" ÇAĞRI MERKEZİNİ ARAYIN

Vatandaşlar kendilerine gelen SMS bilgilerinin kendilerine ait olmadığını fark ettiklerinde "ALO 170" çağrı merkezini arayarak şikayette bulunması gerekiyor.

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.