Buharkent’te resmi sonuçlara göre 773 oy farkla seçimi kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Adayı Mehmet Erol, kendisine oy veren ve vermeyen tüm Buharkentlilere teşekkür etti. Nazilli İlçe Seçim Kuruluna ulaşan bir itiraz bulunmadığı öğrenilirken, seçimlerin geride kaldığını belirten AK Partili Mehmet Erol, Buharkent’te hizmet döneminin başlayacağını söyledi.
30 Mart günü gerçekleşen yerel seçimlerin sonuçlarına yapılan itirazlar sonrası başkanlığın 3 kez el değiştirdiği Buharkent’te, 1 Haziran sabahı 9 bin 329 seçmenden 8 bin 380’i 38 sandıkta yeniden oy kullanırken, 8 bin 212 oy geçerli sayılan seçimde 168 oy geçersiz sayıldı. Seçimlerde AK Parti adayı Mehmet Erol 3 bin 861, MHP adayı Yusuf Vural 3 bin 88, CHP adayı Hüsamettin Başoğlu bin 150, BBP adayı Ahmet Atay 23, BTP adayı Aşirettin Aynacı 27 ve SP adayı Mehmet Akif Ersöz ise 63 oy aldı. Buna göre AK Partili Mehmet Erol Buharkent Belediye Başkanlığına seçilmiş oldu.
‘MİLLET İRADESİNİN TECELLİSİYİZ’
Kendisine oy veren vermeyen herkese teşekkür eden AK Partili Mehmet Erol; "Artık siyasi çekişme bitti. Tüm halkımızın sükunet içerisinde karar saygı göstererek destek vermesini bekliyoruz. Bizlerde AK Parti Adayı iken şimdi rozetimizi bir kenara koyarak Buharkent'in Belediye Başkanı olacağız. Buharkent'i AK Belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız. Bakanlarımızın ve Milletvekillerimizin ziyaretlerinde dile getirdikleri hizmetler, bizlerin projelerinin biran önce Buharkent halkının hizmetine sunulması için çalışacağız. Buharkent'in gelişmesi için elimizi, gövdemizi taşın altına koyarak hizmet üretmeye çalışacağız. İlçemizde seçim sonrası ufak bir tartışma yaşanmış ama AK Parti olarak biz bunun içerisinde olmak istememişizdir. Bizler artık sandığa yansıyan millet iradesinin bir tecellisiyiz. Artık sözünü veren milletimize hizmet vereceğiz. Sadece AK Partililerin değil tüm Buharkent'in başkanı olacak ve merkezinden tüm mahallelerine kadar hizmet ulaştırmaya çalışacağız" dedi.
Çarşamba günü ilçeye eski Turizm Bakanı Atilla Koç'un gelerek ziyarette bulunacağını belirten Başkan Erol, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de Ankara ve yurt içi-yurtdışı programları arasında bir zaman belirleyerek ilçe halkına verdiği birlikte meydanda Zeybek oynama sözünü yerine getireceğini belirtti.