Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantı salonunda gerçekleşen Samsun Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (SASKİ) Genel Kurul toplantısında Cemevleri için yeni su tarifesi belirlendi. SASKİ tarafından yapılan teklif ile Cemevleri'nin su tarifesi 0.01 kuruş olarak genel kurul üyelerinin oylamasına sunuldu. Yapılan oylamada su tarifesi, oy çokluğu ile kabul edildi. Samsun'da bulunan toplam 23 cemevi, onaylanan su tarifesi ile 100 ton su tüketimi için SASKİ'ye toplam 1 lira ödeyecek.

YERİNDE KARAR

CHP Grup Başkanvekili Atila Tekcan ise yaptığı açıklamada, cami, kilise, sinagog gibi ibadethanelerin su tüketiminin ücretsiz olduğunu belirterek, cemevleri için alınan 0.01 kuruşluk su tarifesinin bu nedenle yerinde bir karar olduğunu söyledi. 

PSAKD AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği(PSAKD) Başkanı Cem Sultan Ermiş de Samsun Medya Grubuna yaptığı açıklamada, su tarifelerinin SASKİ Genel Kurulunda 0.01 kuruş olarak belirlenmesi ile ilgili, "Alınan karar sevindirici. Eşit yurttaşlık talebimizin hayata geçmesinden mutluyuz. Kararı alanlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.