Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) öğrenim gören 19 Kıbrıslı öğrenci ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında Ordu’ya gelerek kardeş okullarının öğrencileri ile buluştu.

KKTC Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa düzenlediği ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında KKTC’de eğitim veren Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Koleji ile Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi kardeş okul oldu. Bu kapsamda Kıbrıs Hala Sultan İlahiyat Kolejinde eğitim gören 19 Kıbrıslı öğrenci ve 8 görevli Ordu’ya geldi. Ordu’ya gelen öğrencileri İMKB Sosyal Bilimler Lisesi öğretmen ve öğrencileri karşıladı. ‘Kardeş Okul Projesi’ kapsamında ağırlanan Kıbrıslı öğrenciler düzenlenen akşam yemeğinde Ordulu öğrenciler ile bir araya geldi.

Bir restoranda düzenlenen yemekte çocuklar bir birleri ile sohbet etme fırsatı buldu. Gerçekleşen yemeğe katılarak projeyi değerlendiren Ordu İMKB Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Saadet Kılıç, projenin önemine vurgu yaptı. Daha önce Ordulu öğrencilerin Kıbrıs’a gittiğini, şimdi ise Kıbrıslı öğrencilerin Ordu’da misafir edildiğini aktaran Kılıç, “Proje kapsamında Kıbrıs’tan gelen öğrencileri ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Misafir ettiğimiz her öğrenciyi okulumuzdan bir öğrencimiz eşlik ediyor. Proje kapsamında öğrenciler hem bir birleri ile kaynaşıyor hem de Karadeniz’in ve Ordu’nun güzelliklerini öğreniyorlar” dedi.

Proje kapsamında Ordu’ya gelen KKTC Hala Sultan Koleji Müdürü Ali Yaman, projenin öğrencilerin kaynaşması için önemli olduğunu belirtti. Ordu’nun çok güzel bir yer olduğunu ve misafirperverlikten memnun kaldıklarını aktaran Yaman, “Ordu gördüğümüz kadarıyla Karadeniz’in güzide bir şehri. Burada insanların misafirperverliği gerçekten çok güzel, şuana kadar gördüğümüz ilgiden hem bizler hem de öğrencilerimiz çok memnun olduk. Proje çocuklarımızın kaynaşması için çok güzel bir proje oldu. Bu proje de emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gerçekleştirilen proje kapsamında Ordu’da bulunan KKTC’li öğrenciler Ordu ile ilgili izlenimlerini dile getirdiler. Ordu’nun çok güzel olduğunu, Ordu’da ki arkadaşlarının da kendilerini çok sıcak kanlı ağırladıklarını ifade eden öğrenciler memnun olduklarını söylediler.