Samsun'da 'Kültür' projesi... Çaylar bedava!

Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce geçtiğimiz ay açılışı yapılan ‘Zihin Geliştirme Bahçesi’nde kitap okuyana ücretsiz çay ikramı yapılıyor. Kitap okuma sayısının artırılmasının amaçlandığı proje kapsamında Samsun Canlı Haber’e konuşan Samsun İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, “Kitap okuyana çay ikramımız, tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi
 
‘KAFELERDE 5 TL, BİZ DE ÜCRETSİZ’
Samsun’da yaşanan sıcak günlerden dolayı katılımın azaldığına değinen İpekdal, “Yaklaşık bir ay önce projemizi hayata geçirdik. Sokaktan geçen vatandaşlarımız uğrayıp bir soluk almak isterlerse, kitap okuyanlara çay ikramımızdır. Dışarıda 5 liraya içtikleri çayı biz kitap okuma keyfinin yanı sıra ücretsiz veriyoruz. Şuana kadar beklediğimiz sayıda bir katılım olmadı. Samsun’da yaşadığımız sıcak günlerin etkisi de çok fazla. Ama her zaman ‘1’, ‘0’ dan büyüktür. Olumlu yönlerini görmek lazım. Akşam saatlerinde yoğunluk gündüze oranla daha fazla oluyor” ifadelerini kullandı. 

‘KÜTÜPHANE KAYDI YAPIYORUZ’
Samsun Gazi Halk Kütüphanesi iş birliğine de değinen İpekdal, “Gazi İl Halk Kütüphanesi’nin bir reyonunu buraya taşıdık. Kütüphaneye üye olan vatandaşlarımız buradan aldıklarını eve götürüp, okuyup geri getirebiliyorlar. Üye olmayan gelen vatandaşlarımızın da kütüphane kayıtlarını burada yapabiliyoruz. Okuma her yerde soylu bir eylemdir. Katılımın artmasını bekliyoruz” dedi.

Haber: Mustafa İNAN – Pınar UZUN