Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, havaalanı ve lojistik merkezi için ihaleye çıkıldığını söyledi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Çalışkan, "Karaman Havaalanı Projesi, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız tarafından 10 Ekim’de ihaleye çıkıyor. İnşallah bu yıl içerisinde havaalanı yapım çalışmalarına başlanacaktır. Çalışmalar tamamlandığında Karaman’ımız ve bölge iller havaalanına kavuşacak" diye konuştu.

Sudurağı beldesine yapılacak olan havaalanının sosyal kültürel ve ekonomik anlamda Karaman’a büyük katkı sağlayacağını ifade eden Çalışkan, "Özellikle yurtdışında yaşayan gurbetçi hemşehrilerimizin sayısı oldukça fazla. Yapılacak olan havaalanı sayesinde hemşehrilerimiz bulundukları ülkeden hava yoluyla doğrudan Karaman’a gelme imkanına kavuşacaktır. Ayrıca, Niğde, Aksaray, Ereğli, Mut, Mersin gibi yakın il ve ilçeler bu havaalanından faydalanacaktır. Bu bağlamda havaalanının şehrimize ekonomik ve sosyal anlamda da büyük katkısı olacak. Karaman Havaalanı, proje alanı karayolu mesafesiyle Karaman merkezine yaklaşık 20 kilometre, Konya’nın Ereğli ilçesi merkezine yaklaşık 60 kilometre Konya merkezine ise yaklaşık 130 kilometre mesafede. Projede bir adet pist bir adet apron bir adette taksirut planlanmakta. Ayrıca iç ve dış hatlar terminali ve havalimanı için gerekli tüm üst yapı tesislerin yapımı gerçekleştirilecek. Karaman havalimanı projesi kapsamında üst yapı tesisleri de dahil olmak üzere 378 bin hektarlık alana sahip olacak” dedi.

“Lojistik merkez içinde ihaleye çıkılıyor”

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, "Karaman için hayati öneme sahip bir başka önemli proje olan Lojistik Merkezi projesi yapım ihalesi de yarın yapılacak. Şehrimiz adına hayati öneme sahip bu önemli projelere kol kanat geren Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan, Ulaştırma Bakanımız Ahmet Aslan, Tarım Komisyonu Başkanımız ve Milletvekilimiz Recep Konuk, Milletvekilimiz Recep Şeker ve TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’a Karaman halkı adına teşekkürlerimizi sunarız. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.