Tunceli Valiliği, 5 gün önce yaptığı açıklamada eylem hazırlığında oldukları belirlenen teröristlere yönelik operasyon yapıldığını ve İl Jandarma Komutanlığı unsurlarının yaptığı operasyon neticesinde teröristlerle sağlanan sıcak çatışmada 6 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtmişti. Etkisiz hale getirilen teröristlerden Doğan-Serhat kod adlı Celal Kaya'nın Terörden Arananlar Listesi'nde 1 milyon 500 bin TL ödülle Mavi Kategori'de arandığı ortaya çıkmıştı. Celal Kaya'nın, hain terör örgütünün sözde Doğu Cephe Sorumlusu olduğu belirtilirken, bir dönem de Karadeniz'de bulunduğu ve sözde Karadeniz Sorumlusu olduğu açıklanmıştı. 

Ordu'da 3 askeri şehit etmiş! 

O hainin, Tunceli dışında Karadeniz'de Gümüşhane, Trabzon ve Ordu'da çok sayıda eyleme karıştığı tespit edildi. 20 yıldır örgütün içinde olduğu belirlenen Kaya'nın, 2016 yılında Ordu'nun Mesudiye ilçesinde 3 askerin şehit olduğu, 2 askerin ise yaralandığı saldırıyı yönettiği belirtildi. Kaya'nın ayrıca Erzincan'ın Kemah ilçesinde bir 1 sivilin şehit edilmesi, 1 sivilin yaralanması olayı, Trabzon'da Düzköy Jandarma Komutanlığı'na EYP'li saldırı, Gümüşhane Şiran'da sivillere gasp gibi 10 farklı eylemde yer aldığı öğrenildi.

Ayrıca mavi kategorideki teröristin 2014 yılında içerisinde İl Jandarma Komutanının bulunduğu aracın geçişi sırasında tuzakladığı EYP’yi patlattığı, olayın maddi hasarla atlatıldığı, yine Tunceli’de 2 askerin yaralandığı olay ile Pülümür yolu üzerinde çok sayıda yol kesme ve araç yakma olaylarına karıştığı alınan bilgiler arasında yer aldı kayıtlarda yer aldı.