Ankara İl Koordinasyon Kurulunun 2018 yılı 3. dönem toplantısı, Ankara Valisi Ercan Topaca başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, bölge müdürleri, il müdürleri ve OSB temsilcileri katıldı. Toplantıda 2018 yılı yatırım programında yer alan projelerin 1 Nisan-30 Haziran dönemi itibariyle durumları hakkında bilgi verildi. 30 Haziran tarihi itibariyle yatırımcı kuruluşlardan alınan izleme raporlarına göre toplam proje sayısının bin 208 olduğu, projelerin toplam bedelinin 34.54 milyar TL, 2018 yılı fiili ödeneğin ise 16 milyar 95 bin TL olduğu ve söz konusu ödeneklerden dönem içerisinde 5 milyar 38 bin TL nakdi harcama yapıldığı belirtildi.

Vali Ercan Topaca, şehrin alt yapı ihtiyacının giderilmesi ve vatandaşın hayatının kolaylaştırılmasının bu yatırımların bir an önce hayata geçirilmesine bağlı olduğunu belirterek, “Biz kamu hizmeti sorumluluğunu yerine getirmekle mükellef kişileriz. Devlet, bütün kurumların bir araya gelmesiyle oluşan bir yapıdır. Her kurum belli sorumlulukları yerine getiren devletin bir uzvudur, bir parçasıdır. Kurum taassubu içinde olmadan müşterek çalışmayı, iş birliği içinde çalışmayı sağlayacak iklimi oluşturmak zorundayız. Ancak o zaman başarılı olabiliriz” dedi.

Vali Topaca, ilçelerdeki yatırımlar konusunda özellikle kaymakamların sıkı bir takip yapmaları gerektiğini vurgulayarak, “Devletin yaptığı bütün yatırımlar orada sizin gözetiminizde, denetiminizde ve ilginizde olan yatırımlardır. Size bağlı olup olmadığına bakmaksızın bütün yatırımlarla ilgilenmelisiniz. Bir tıkanıklık varsa aşma konusunda kurumlar arası koordinasyonu sağlamaya veya kamunun zararına bir şeyler oluyorsa onunla ilgili tespitleri yapıp bize rapor etmeye devam etmelisiniz” diye konuştu.

Vali Topaca, toplantının hayırlara ve yatırımların hızlanmasına vesile olmasını diledi.