Kerbela’da Hz. Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edilmesinin yıldönümü dolayısıyla Kırıkkale’de anma programı düzenlendi.

10 Muharrem Aşure Günü vesilesiyle Kırıkkale Kültür Merkezinde yapılan Hz. Hüseyin ve Kerbela Faciasını Anma Günü programında konuşan Kırıkkale Valisi M. İlker Haktankaçmaz, “O zulmü işleyenler, o büyük insanları şehit edenler, tarih huzurunda da İslam’a inanan bütün insanların vicdanında da mahkûm edildi. Bizlerin Kerbela’yı doğru okuması lazım, o gün orada meydana gelen olayları, çok doğru okuması lazım. Hz. Hüseyin ne için ayağa kalkmış, niçin ve bile bile, bu tarih kitapları okunduğunda apaçık ortadır, şehit olacağını bile bile oraya niye gitmiş. Hangi değerler için gitmiş, bunu iyi bilmek lazım. Bizlerin tarihte yaşanan bu acı olaylardan, bugün yeni acılar çıkartmak, yeni üzüntüler, yeni tefrikalar çıkarmak hiçbir zaman bu ümmetin menfaatine olmamıştır. Yapmamız gereken o gün orada yaşanan olayları iyi analiz edip oradan bir kardeşlik ve birlik çıkarmak" dedi.

Kırıkkale Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Hüseyin Güney de programda bir konuşma yaptı.

Kırıkkale Ehlibeyt Derneği tarafından düzenlenen anma gününde okunan mersiyeler sırasında bazı izleyiciler gözyaşlarına hâkim olamadı.